61SAAT HABER SERVİSİ - TSİAD’ın Trabzon’un en eski kurulan iş adamları derneği olduğuna dikkat çeken Eren, "Gelenekleri olan bir dernek. Bizde Başkan 2 yıl görev yapıyor ardından görevi başkan yardımcısına devrediyor. Bende 8 yıllık yönetim kurulu üyeliğinden sonra Nisan ayında Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildim. 2 yıl görev yapacağız” dedi. 

“Dünyanın fındığı burada” kampanyasında nereden esinlendiklerini de açıklayan Eren, "Biz göreve geldiğimizde şunu söyledik: Trabzon sorunlarının içinde olacağız, fikrimizi açıklayacağız dedik. Bunun akabinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdik. Ticaret Borsasını ziyaretimizde fındığın tanıtımına katkı vermek istediğimizi söyledik. Sağolsun Eyüp Ergan başkanımızda çok olumlu yaklaştı çok memnun olduğunu söyledi. Şimdi Ağustos ayındayız. Ağustos ayı fındık ayı ve bu ayda fındığın konuşulması gerektiğini söylüyoruz. Balık zamanı da balığın konuşulması gerektiğini söyleyeceğiz.

Fındığın konuşulması adına böyle bir etkinlik düzenledik. Fındık çeşitli kesimlerce konuşuluyordu ama sosyal medya çok güçlü. Herkes sosyal medyada görüşünü açıklıyor. Fındığı sosyal medyaya taşıyalım  ve herkes kendi görüşünü açıklasın dedik. 

Buna siyasi görüş anlamında bakılmasın. Memnuniyetini, şikayetini, fındığın dünya pazarında ki yeri ile ilgili görüşlerini, bunu koruması için yapılması gerekenleri açıklasın. 

Dünyada pek çok insanın yediği fındığın için de Türk fındığı var. Bizde bunun için “Dünyanın fındığı burada” diye bir slogan ürettik. Bu da çok beğenildi. Olumlu tepkiler alıyoruz. 2 - 8 Ağustos tarihleri arasında herkesi “Dünyanın fındığı burada” hashtag ile birlikte paylaşım yapmaya davet ediyoruz. 

Bu paylaşım görüş olabilir, bir fotoğraf olabilir, amaç farkındalık yaratmak. Tüm bölgenin desteğini bekliyoruz” dedi.