Çanakkale’nin ve Çanakkale Destanı’nın simgesi olan, Çanakkale’nin geçilemeyeceğini bütün dünyaya ilan eden ‘DUR YOLCU” tasarımını inşa eden Seyran Çebi, Büyükçekmece’deki Çanakkale Şehitleri’ni anma törenine katıldı. Büyükçekmece Belediyesi Dr. Hasan Akgün tarafından plaket verilen Seyran Çebi, Yedek Subay olarak askerliğini yaptığı Çanakkale’de Üst Teğmen Turan Şekip Pınar’ın talebi üzerine 1960 yılından Dur Yolcu figürünün inşa ediyor.

Çanakkale’de yaşadığını ve bu program için Çanakakle’den geldiğini ifade eden Çebi, duygulu anlar yaşadı. Dur Yolcu eserini yaptıktan sonra Çanakkale’den kopamadığını anlatan Çebi,   “Aslen Trabzonluyum, davet üzerine geldim. Uğraştım, didindim ve o bu eseri meydana çıkardık. Ancak bu eseri yaptıktan sonra oradan ayrılamadım” diye konuştu.

Düşüncenin kendisine değil komutanı Üsteğmen Turan Şekip Pınar’a ait olduğunu belirten Çebi, komutanın yapabilir misiniz isteği üzerine kendisine görev verdiğini söyledi. Komutanın yaşadığını ve bu programa da davet ettiğini belirten Çebi, hastalığı nedeni ile katılamadığını söyledi