esleki eğitim çalışması öncesi gerçekleştirilen basın toplantısına Düşünür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz, Genel Müdür Yardımcısı Birkan Kılıç, Eğitim Direktörü Orhan Akşahin, Dünya Dilleri Koordinatör Müjgan Yeşiloğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve YÖM okulları kurucusu Kayhan Karlı, Trabzon Kurucusu Zehra Ermiş katıldı. 

 Toplantıda konuşan Düşünür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz, Karadeniz'in başkenti konumundaki Trabzon'un kendileri için büyük önem arz eden bir şehir olduğunu belirterek Trabzon'un Türkiye'de ayrı bir yeri olduğunu belirtti. 

5 senedir Trabzon'da arazi aradıklarını bu yıl istedikleri fiziki şartlarda yer bulduklarını, daha büyük bir arsa arayışlarının da sürdüğünü belirten Yavuz şu ifadeleri kullandı 

Trabzon Düşünür Bilge Koleji'ndeki arkadaşlarla birlikte mesleki eğitim çalışması başlattık. Düşünür okulları olarak türkiyenin çeşitli illerinde hizmet veren bir eğitim kurumuyuz. İzmir İstanbul Trabzon önümüzdeki yıl 10 kampüs. 4 yılda ise 50 okul her bölgede hedefimiz var. Trabzon çok enerjik bir yer. Çok güzel bağlar kurduk. Trabzon'u çok seviyoruz. Trabzon'da eğitimin çıtasını daha yükseklere çıkarmak için çaba harcayacağız. Müthiş bir takım oluşmuş. Tam bir düşünür olmuş.
Artık dünyada eğitimin tanımı düşünmeyi öğretmek olarak tanımlanmıştır. Bizde türkiyenin geleceğine yön verecek öğrenciler yetiştirmek, her alanda ülkeye hizmet edecek bir okul oluşturduk. 

TRABZON BİR NUMARA OLACAKTIR 
21. Yüzyılda Türkiye'nin çıtasını yükseklere çıkarmak için becerisi yüksek bireylere ihtiyaç var. Sadece beyinlere bilgili ileterek başarılı bireyler oluşturmak mümkün değil. Bilgiyi nasıl kullanacağı, neler üreteceği, neler başarabileceğini öğretmek önemlidir. Bizim eğitim anlayışımızın temelini bunlar oluşturuyor. 
Birde Ulusal sınavlar var TEOG YGS ve benzeri. Bu sınavlara çocuklarımızı en iyi şekilde hazırlamak bizim temel misyonlarımızdandır.
Trabzon çok başarılı öğrenciler kayıt etti ve önümüzdeki yıl eminim bir numara olacaktır.

Toplantının sonunda Trabzon Düşünür Bilge Koleji Trabzon Kurucusu Zehra Ermiş tarafından Yönetim Kurulu Başkanı Behçet Yavuz ve yönetim kurulu üyelerine hediyeler taktim etti.