Trabzon’un Düzköy ilçesinde, Düzköy Kaymakamlığı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından “Demokrasi Mitingi” düzenlendi.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, siyasi parti temsilcileri ile kamu kurumları ve STK’ların yöneticilerinin hazır bulunduğu geceye binlerce Düzköylü katıldı.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tüm siyasi partilerin demokrasi meydanlarında bir ve beraber olduğunu kaydederek, Türk milletinin mübarek bir gaza gerçekleştirdiğini ifade etti.
Gümrükçüoğlu, ihanet içinde olanların ve ihanetin emrini verenlerin hesapların en büyüğünü vereceklerini kaydederek, “Dünyada ekonomik krizler yaşanırken, 2016’ın ilk 6 ayında Türkiye yüzde 4 büyüme hızına ulaşmıştı. Enflasyon tek haneli rakamlara sabitlenmişti. Yüzyılın hayali olan Marmaray’ın denizin altından geçişi gerçekleşmişti. 40 yılın hayali 3. Boğaz köprüsü, üzerinde demir yolu olacak şekilde hizmete açılmak üzereydi. 40 yılın hayali olan Körfez geçişi açılmıştı. Bu ülke kendi sanayisini, tankını helikopterini, denizaltısını, gemisini yapar hale gelmiş, dünyaya sözünü dinletmeye başlamıştı. Büyük bir atılım gerçekleştiren Türkiye, 15 Temmuz gecesi büyük bir ihanetle karşılaşıldı. Şanlı şerefli ordumuz, silahlı kuvvetlerimiz değil, içine sızan, deniz aşırı ülkelerden bir hain şebekenin kendi milletine saldırmasıyla milletimiz karşı karşıya kalmıştır, Bu hain saldırıda bizim silahlarımızı bizim üzerimize çevirdiler. Bu hainler sadece şu an ellerimizde olduğu gibi Türk bayrağı olan insanlarımızın üzerine ölüm kusmuştur. Bu millet böyle bir ihanetle karşılaştı. İhanet sahipleri ve bu ihanetin emrini verenler bu dünyada da ebedi hayatta da hesabın en büyüğünü vereceklerdir. Buna hazır olsunlar. Bütün bunlara karşı Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanları, siyasi parti liderleri ve halkımız büyük bir demokrasi dersi vermiştir. Mübarek bir gaza Türkiye’de gerçekleşmiş oldu. Böyle bir gazayı canını ve kanını ortaya koyarak gerçekleştiren bu millet ilelebet payidar olacaktır” dedi.
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de kalkışma haberini alır almaz tüm siyasi partilerin il başkanlarıyla iletişime geçtiğini ifade ederek “Trabzonlu öyle bir gürledi ki bu gök gürültüsüne dönüştü, tüm Türkiye’den ve dünyadan duyuldu” diye konuştu.
CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç ise CHP olarak ilk andan itibaren kalkışmanın karşısında yer aldıklarını belirterek bu tutumlarını sürdüreceklerini kaydetti.
Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş da “Hainler milletten öyle bir tokat yedi ki bir daha doğrulamayacaklar” diye konuşurken Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik de , “Burada olduğu gibi bütün ülkemiz ortak bir duruş sergiliyor. Bundan dolayı Düzköy Belediye Başkanı olarak milletime teşekkür ediyorum. Bizim milletimize yakışan da budur. 15 Temmuz bir darbe girişimiydi. Tarihimizin en kanlı darbe girişimiydi. Darbecilerin okuduğu bildiriye olumlu bakanları gördüm. Darbeciler elbette hepinizi keseceğiz diye bir bildiri hazırlamazlar. Onların elleri kanlıdır. Hepsini nefretle kınıyorum” ifadelerini kullandı.