61SAAT HABER SERVİSİ -Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Mayıs ayı toplantıları bugün başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlında toplanan meclisin ilk gününde, 6 üye izinli olarak toplantıya katılmadı. Yoklama ile başlayan meclis toplantısı ardından Başkan Gümrükçüoğlu’nun geçen ayın faaliyetleri ile ilgili meclis üyelerini bilgilendirmesi ile devam etti.

Ardından ise meclis, üyelerin gündem dışı soruları ile devam etti.

Burada Düzköy Belediye Meclis üyesi Musa Öztürk, Düzköy ilçesine Bütçeden düşük pay ayrıldığı iddiasına Başkan Gümrükçüoğlu, “Elma ile armudu toplamayacağız. İyi de bu bütçelerde sadece asfalt, beton menfez su kanalizasyon yapılmıyor. Çok daha fazlası yapılıyor. Personelin cari harcamaları, maaşı hak edişi… Malum siz idarecisiniz. Bu rakamı toplayıp 15 trilyon buraya yatırım yapıldı deyince elma ile armudu toplamak oluyor. O zaman belediyenin ve ilçe belediyelerin harcama kalemlerine bakacağız. Hangisine nereye düştü ona bakacağız.

Düzköy İlçe Belediyesinin Büyükşehir olmadan önceki yıllarda İl Özel İdareleri artı belediyesi tarafından, yapılabilenlere bakalım. Bu 4 yılda da yapılanlara bakalım. Sahadaki hizmetleri, yine sahadaki hizmetlerle mukayese edelim. Çok daha büyük işler yapıldığını rakamsal olarak sahada izleyip görmek mümkün. Yeterli midir? Hayır.. İhtiyaçlar sınırsızdır, imkanlar ve bütçeler sınırlıdır. Muhakkak ki ihtiyaçlar artacak.