Belediyeyle ilgili birçok iş ve işlemleri 7 gün 24 saat online olarak gerçekleştirme imkanı sunan 'e-belediyecilik' hizmeti faaliyete geçtiği günden bugüne kadar yaklaşık 10 bin kişi tarafından kullanıldı. Uygulamayla birlikte vatandaşlar Online borç ödeme, imar durumu sorgulama, dilekçe takibi yapma ve bilgi edinme başvurusunda bulunma gibi işlemleri belediyeye gelmeden online olarak yapabiliyor. Vatandaşlar tarafından kullanımı her geçen gün artan uygulamada bugüne kadar en çok su faturası ödeme hizmeti kullanıldı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 'kent bilgi sistemi' ve 'e-belediyecilik' uygulamalarında Türkiye'nin en önde gelen belediyelerinden biri olduklarını kaydederek,

" e-belediyecilik hizmeti, teknolojinin hızla geliştiği günümüzde insana hizmet etmenin ve şeffaflaşmanın temelini teşkil eden çağdaş belediyecilik anlayışı olarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Sistemle birlikteTrabzon halkı belediye hizmetlerine kolayca ulaşma imkanı buluyor. Trabzon Belediyesi olarak vatandaşlarımızın memnuniyetini arttıracak uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın kent bilgi sistemi ve e belediyecilik hizmetlerini yoğun olarak kullanması sistemin başarıya ulaştığını gösteriyor" ifadelerini kullandı.