Karadeniz Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı mezunu olan Sait Çelik, Kırşehir de Türkçe öğretmenliği yaparken görevini bırakarak 1990 yılında Almanya'ya yerleşti ve bugün yılda 3 milyon Euro ciro yapan bir inşaat fırmasını kardeşi ile birlikte işletmeye başladı. 

TRABZON AŞKI AĞIR BASIYOR

Bir Trabzonlu dünyanın neresine giderse gitsin asla memleketini unutmayacağını ifade eden Sait Çelik, “Bizde fanatiklik yok. Burada Trabzon sevdası var. Bunun da nedenleri çok. Trabzon’da sarp ve dik arazilerde büyüdük. Odunumuzu, otumuzu, fındığımızı,çayımızı zor ve engebelli arazide sırtımızda taşıdık. Bu zorluklarda sevdamızı doğada yeşerttik.

Trabzon demek doğa sevgisidir, yayladır, emektir, zorluklara karşı mücadaledir ve Trabzonspor’dur. Çünkü İstanbul takımlarına karşı bir Anadolu takımı olarak bize şampiyonlukları kendi bağrından yetiştirdiğiTrabzonluçocuklarıyla yaşatan takımdır” diye konuştu.

İNŞAAT İŞÇİLİĞİNDEN İŞADAMLIĞINA

1990 yılında Almanya’ya yerleşen Türk işadamı 4 çocuk babası Sait Çelik’in başarıları kolay olmadı. Kırşehir’de Türkçe öğretmenliğinden Almanya’da inşaat işçiliğine ve oradan yıllık 3 milyon Euro cirosu olan şirketin patronluğuna uzanan örnek hikayesi kolay mücadeleyle geçmedi.

Aynı zamanda Avrupa Trabzon Dernekler Federasyonu 2.Başkanı Sait Çelik öğretmenlikten işadamlığına uzanan hikayeyi de şöyle anlattı “2001 yılında S&H Celik adıyla firmamızı kardeşim Hasan Çelik ile birlikte kurduk. Büromuz kardeşimin bodrum katındaydı. İlk 6 ay iş alamadık. Çok çırpındık, işyerlerine faksla reklamımızı gönderdik fakat umudumuzu kaybetmedik. Sonra ilk işimizi Firma Züblinden aldık; A 40 nolu otobanda bir günlük tamir işiydi. İşi bitirdiğimizde umudumuz arttı. Tanınmış Züblin firması işimizi beğendi ve arkası gelmeye başladı. Almanya’nın birçok bölgesinde yerleşim birimlerinden geçen otobanlarında uzun yıllar Ses Duvarları yaptık. Bunu dünyada yapan ilk ve tek Türk Firması olduk. ''