61SAAT HABER SERVİSİ - Gürdoğan’ın dostluğu olduğunu kaydeden Sevinç, “Bir defa benim dostumdur. Aynı şehirde yaşıyoruz. Böyle bir şeyden ötürü karşılıklı nizalaşmak hoş bir şey değil. Esasen konunun kendisi ide uygun değil. 
Karadeniz Fındık İhracatçılar Birliği ihtisas birliği. 1940 yılında kurulmuş, 80 yıldır fındık dalında faaliyet gösteren pek çok hizmete imza atmış. Dünya çapında itibarlı, görüşlerine, analizlerine itibar edilen bir kuruluş. 
Bir defa öncelikle Doğu Karadeniz İhracatçı Birliklerinin Fındık İhracatı yapma yetkisi yok. Bunu da son 3 yıl içerisinde aldılar. O sırada ben ameliyatta hasta yatağındaydım” dedi. 

Sevinç, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yani biz şimdi Giresun, Ordu, Trabzon, Samsun, İstanbul bunların hepsi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şehirleri değil mi? 
Giresun ile Trabzon arasında kavga mı çıkaracağız varlık kavgası peşinde miyiz? Bizim tek derdimiz fındıkta karar mekanizmaları bozulmasın, bölünmesin. Sektör bir bütün halinde devam etsin. Bölüne bölüne, bu ihracatçı birlikleri güçlerini kaybederse buna fındığa ne fayda gelir. 
Ben Trabzonluyum. Doğma büyüme Trabzonluyum. 
Trabzon’da ki bütün STK’larda hizmetim var. Bilen bilir, bilmeyen bilmez. Bundan gurur duyuyorum. 
1973 yılında Trabzonspor Basketbol takım kaptanıydım. 
Benim Trabzonluluğumu, güzel kardeşimin tartışmasını gerekmez.

Bende onunkini tartışamam. 
Kon mikro milliyetçilik değil. Fındıkta ihtisas birliklerinin söz hakkı olması gerekir. Bu paralar Giresun, Ordu, Samsun’a Trabzon’a gidiyor da illerin kasasına mı gidiyor. Fındık sektörüne hizmet için bunları kulanıyoruz. Trabzon’da ki bütün hemen hemen dev ihracatçı kuruluşlar, yani aptallar mı, binası Giresun’da olan Karadeniz Fındık İhracatçılar Birliğinden üzerinden ihracat yapıyorlar. Onun için bu tartımaları noktalayım. Kendisi benim dostumdur. Nasıl biliyorsa öyle yapsın. Bu ülkenin ve fındığın bunlarla kaybedecek zamanı yok. Bugün fındık ihracatı Eylül ayında yüzde 30’a yakın tonajda düşme gösteriyor”