Dünya’nın fındık devi Ferrero Grubu-Oltan Gıda’nın Trabzon’da Zorlu Grand Otel’de düzenlediği basın toplantısında söz alan Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Edip Sevinç, geçtiğimiz günlerde Ferrero’ye karşı yapılan protesto gösterisini eleştirerek ziraat odalarını çok kızdıracak açıklamalarda bulundu.

Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Edip Sevinç Ferrero Grup Oltan Gıda’nın basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Fındık fiyatının düşmesinde sorumlu gösterilen Ferrero’yu protesto etmek için Giresun, Ordu ve Trabzon Ziraat Odaları Birlikleri üyeleri Arsin OSB’deki depolama tesisi önüne siyah çelenk bırakmışlardı. 

Başkan Edip Sevinç Ferrero’nun iftar yemeğinde söz alarak Ferrero’yu savundu ve şu açıklamaları yaptı;

‘Ben de ihracatçıyım. Ama Ferrero benden bir kilogram fındık almaz. Ama mesele bu değil. Olaya daha geniş bakmamız lazım. Eğer bir ürünün tüketimi iyi değilse, artmıyorsa, o ürünü üretenin faydalanabilmesi mümkün değil. Karadeniz coğrafyasında başka bir ürün üretmek, yetiştirmek mümkün değil. Önemli olan bu ürüne talep olması. Ama bu fındığı satamazsak bundan istediğimizi alamayız. Zaten artım büyük fındık arazileri yok. Araziler bölündü. 300-500 kilo fındıkla kimse geçimini sağlayamaz. Zamanında yıllar önce Hamsiyi gübre diye fındık ocaklarının dibine dökerdik. İleride fındığı gübre olarak kullanmak zorunda kalmamalıyız. Burada Ferrero Türkiye’de fındığa önemli katkılar sağlamıştır. Bırakın Ferrero'nun kapısına siyah çelenk koymayı, devlet özel nişanı verilmesi gerekirdi. 2 defa don oldu, sektöre büyük darbe vurdu. Şekerlememde çikolatada fındığı kullanan firmalar fiyat dengesizliği yüzünden fındıktan vazgeçti. Bütün bunlara rağmen dünya fındık tüketimini arttıran Ferrero’yu bıktırmaya çalışmak. Bırakın bunları. Fındık 17 TL ye çıktığında Ferrero kaç millon dolar zarar etti biliyor musunuz? Geçen sene rekolte düşüktü fiyat yükseldi. Bu sene  730 bin ton fındık var fiyatlar düşecek. Tüketim artarsa fiyatlar düşmez. Bu tamamen arz talep meselesidir’ dedi.