Türk güreş tarihinin efsane ismi merhum Yaşar Doğu, ölümünün 52, doğumunun 100. yıl dönümü münasebetiyle Trabzon’da bazı etkinliklerle anılıyor.

Trabzon Güreş Komitesi tarafından tertip edilen 'Türk Güreşinin Simgesi Yaşar Doğu' konulu panele konuşmacı olarak gelen Prof. Dr. Mehmet Akif Ziyagil, Olimpiyat Şampiyonu Mustafa Dağıstanlı, Yaşar Doğu'nun oğlu Muzaffer Doğu ve eğitimci-yazar Ali Kemal Kastan, Vali Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti.

Vali Kızılcık, kabulde yaptığı konuşmada, merhum Doğu’yu rahmetle yadederek, “Bizler millet olarak bin yıllık geçmişimizle uluslararası arenada yüz akı olmuş devletimizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil etmiş değerlerimize sahip çıkmak durumundayız. Rahmetli Yaşar Doğu, Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve spor camiası için büyük bir değerdir. Türk’ün güçlü imajını dünyaya ve gençliğimize ifade edebilen böyle bir değerimize sahip olduğumuz için onun unutulmaması, hatıralarının yaşatılması fevkalade önem arz etmektedir. Böylece bu isimlerin bir rol model olarak gençliğe örnek gösterilmesi kaçınılmaz olacaktır.” dedi.

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Mustafa Dağıstanlı da hiç mağlup olmadan 2 kez olimpiyat, 4 kez de dünya şampiyonu olduğunu hatırlattı. Dağıstanlı, “Yaşar Doğu hocamız harp zamanına denk gelmeseydi öyle inanıyorum ki çok daha fazla şampiyonluklara imza atacaktı.” dedi.

Merhum Yaşar Doğu için ayrıca, Akşam namazını müteakip İskenderpaşa Camii’nde Kur’an ve mevlüt okutuldu.