Trabzon’un renkli, sempatik, çalışkan isimlerinden, özellikle tarım camiasının ‘Ali Baba’sı Ali Çankaya emekliye ayrıldı. Çankaya’ya Ziraat Mühendisleri Odası ve tarım camiası tarafından veda yemeği düzenlendi. Yemekte duygusal anlar yaşandı.


Egenin şirin ili Muğla’dan Trabzon’a geldiğinde bunca yıl bu şehre hizmet edeceğine kendisi bile inanmamıştı belkide..

Ta ki hayatını paylaştığı, yüreğinin ve yaşamının en önemli parçası eşi Tülin Çankaya’yı tanıyana kadar. İşte ‘Bir görüşte aşk’ cümlesini tam anlamıyla ifade eden bu tanışma hala daha ilk günkü tazeliğinde devam ediyor. O yüzden kendisi için düzenlene veda yemeğinde gecenin anısına kendisine verilen plaketi eşine hediye edecek kadar mütevazi ve alçakgönüllü bir gönül adamı Ali Çankaya..


Ali ÇANKAYA “Bundan sonrada katkımın olacağını düşündüğüm her platformda sizlerle birlikteyim”..


Ziraat Mühendisleri Odası tarafından organize edilen yemeğe İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, tarım il müdürlüğü çalışanları ve oda yöneticileri katıldı.

Gecede bir konuşma yapan Ali Çankaya çok büyük heyecan ve gurur içerisinde olduğunu belirterek “ İyi ki varsınız, iyi ki sizleri tanımışım. İyi ki sizlerle birlikte çalışmışım. Sağ olun, var olun. Buraya gelmekle bizlere şeref verdiniz. Bu camianın birlikteliğini tüm kamuoyuna gösterdiniz. Bizler hiçbir zaman bu camiada ben demedik. Her zaman biz dedik. İşte bu toplumda bunu göstergesi. Ne yaptıysak birlikte yaptık. Çalışma dönemimizde tüm Karadeniz bölgesine damga vurduk. Birçok tarımsal yenilikleri hep birlikte gerçekleştirdik. Bundan sonra da yapılacak tüm çalışmalarda katkımın olacağını düşündüğüm her durumda sizlerle birlikteyim. Buna şimdiden söz veriyorum”dedi.

Çankaya ayrıca kendisini Trabzon’a bağlayan esas nedenin eşi Tülin Çankaya olduğunu ifade ederek “42 yıl benim burada hizmet etmeme sebep olan eşim Tülin hanıma bu plaketi takdim ediyorum. Dünya Muğla’ya gidiyor ama Ali Çankaya Trabzon’a geliyor. Bunun sebebi olan da Tülin hanımdır” diye konuştu. 


İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay da bir dönem tarım camiasına önemli hizmetler veren,  herkesin sevdiği, yapmış olduğu hizmetleri yeni başlamış gibi aynı heyecanla devam ettiren Çankaya’yı hizmetlerinden dolayı tebrik ederek “Ali Bey’in bizim yaşımız kadar hizmeti var. İnşallah böyle büyüklerimizin teşkilatımıza yapmış olduğu bu hizmetleri bizlerde örnek alarak bu süreci devam ettirmeye çalışacağız. Camianın böyle bir arada olması da bizlere ayrı bir güç verir” dedi.

Geceyi tertipleyen Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Cemil Pehlevan da camiaya seslenerek şöyle konuştu: 

“Bizlerde siz büyüklerimizin yolundan gitmeye çalışıyoruz. Bizlere sahip çıkın, bizi doğru yönlendirin. Ülkemizin tarımsal üretime ihtiyacı var. Bu bağlamda sizlerin tecrübelerinden istifade etmek istiyoruz.” 
Konuşmaların ardından İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay ve Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Cemil Pehlevan Ali Çankaya’ya plaket takdim ettiler. 


Ali Çankaya 49 yıl hizmet verdiği Trabzon’da özellikle Tarım İl Müdürlüğü döneminde birçok yeniliklerle Trabzon’da adından söz ettirmiş ve ‘Efsane Müdür’ olarak anılmıştı.