Bakanlığına ait tesislerde inceleme yapmak ve Ak Parti Gençlik Kollarının düzenlemiş bir organizasyona katılmak üzere Trabzon’a gelen Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcısı Yusuf Tekin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Türkiye Genelinde Sportif Tesis anlamında ciddi bir atılım olduğunu belirten Yusuf Keskin, "Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Trabzon'da da sportif tesisleşme anlamında dev adımlar söz konusu, bütün Trabzonlular bunu takdir ediyorlardır. Avrupa Gençlik Oyunları kapsamında yapılan tesisler dünya çapında çok güzel tesisler. Aynı şey Erzurum’da yapılmıştı. Şimdi Mersin'de yapılıyor. Bunların hepsi dünya çapında örnek gösterilen türden tesisler" dedi.

Devletin yatırım yaptığını ifade eden Keskin sözlerini şöyle sürdürdü:
"Devlet yatırım yapar. Sportif olanaklar olmayan insanlara olanak, imkan sunar. Bizler yatırım yaptık. Olanak sunduk. Ama bu tesislerin dolması gerekir, aksi takdirde tesisler boş kalır yaptığımız tesislerin hiçbir anlamı kalmaz. Ne kadar mükemmel tesis olsun Trilyonlarca para harcayın, boş yatacak tesis bizim arzuladığımız bir şey değil. Bizim istediğimiz az yapalım ama içi dolu olsun. İçi dolu olmadığı zaman yaptığımız tesisin anlamı yok. Atletizm sahası tenis kortu var, yüzme havuzlarımız var. Buralar boş yatıyor. Boş yatmaması için sizler yayın yapın. Bizim yöneticilerimiz yerel yöneticilerimiz sıkıştırın. Oraların doldurulması bundan sonra yapılacak şey. Bu tesislerin anlamlı hale gelmesi lazım. Yoksa kamu yatırımını boşa harcamış oluruz, bir sorumluluk altına girmiş oluruz vebal almış oluruz.”

AKYAZI KONUSU
Trabzon Avni Aker’in yerine yeni bir stadyum yapılacağını hatırlatan Tekin, “Trabzon'da Avni Aker'in yerine yeni bir stat yapılacak. Süreç devam ediyor. Onla ilgili kararlar spekülatif bir şey olmasın diye bir şey söylemeyelim. Projesi çiziliyor, yer tahsisi yapıldı ihale süreci olacak ve en kısa sürede Trabzon yeni bir stada kavuşacak. Trabzon bir spor şehri ve özellikle bir futbol kenti. Trabzon'da yeni bir stadyum yapılmazsa olmaz zaten. Biz de bu hassasiyetle hareket ediyoruz. Umuyorum en kısa zamanda Trabzon çok modern bir stada kavuşacak" şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR ŞİKE SÜRECİNDE HAKKINI ARAMASI
Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcısı Yusuf Tekin, şike süreciyle ilgili sorulan soruları ise şu cevabı verdi:
“Biz bakanlık olarak tesis yapıyoruz, sportif etkinlikleri hukuka uygun bir biçimde yürütülmesi için gözetim görevini yerine getiriyoruz. Süreç içerisinde hukuka aykırı davranışlar sergileyen kişiler, sporcular yöneticiler spor adamları mutlaka olmuştur. Bunların davranışlarının hukuka uygun olup olmadığını belirleyecek yerler yargı organlarıdır. Biz bakanlık olarak bu sürecin hiç bir yerinde yokuz. Türkiye Futbol Federasyonu bağımsız bir yapı. Futbol Federasyonunun eylemleri içtihatları hukuka açıktır. Yargı bu konuda nihai kararı verecektir. Davanın sürecini herkes takip ediyor. Temyiz süreci devam ediyor. Bu konuda hepimiz yargıdan çıkacak kararı bekliyoruz. Biz bakanlık olarak yargının ne yönde karar vereceğine dair bir şeyimiz yok . Bir tek temennimiz olabilir hiç kimsenin hakkının yenmediği sportif bir etkinlik dönemi yaşanmış olsun arzu ederiz. Hakkı yenen insanlar varsa bu Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş biz renkler üzerinden bakmıyoruz hukuk prensibi üzerinden bakıyoruz. Hukuk devleti açısından hiç kimsenin hakkının yenmediği bir ortam oluşsun istiyoruz. Eğer Trabzonspor'un hakkı yendiyse de bu hakkın Trabzonspor'a teslim edilmesi gerekir. Yaklaşımımız bu."
Bir gazetecinin, "Yargıtay cezaları onarsa Trabzonspor’un hakkının teslim edilmesi adına bir girişimde bulunacak mısınız?" şeklindeki soruya ise Tekin, "Spor bakanlığının bu konuda herhangi bir yetkisi yok. Yetki TFF ait. Ama bu ülkedeki bütün kişiler gerçek ve tüzel kişiler hepsi yargı organlarının verdikleri kararları hayata geçirmekle mükellef. Mahkemeler öyle bir karar verirse TFF da üzerine düşeni yapar o zaman. Ama bilemiyoruz. Yargı tayın nasıl bir karar vereceğini bilemiyoruz. Adı Türkiye Futbol Federasyonunda olsa bütün kişiler gerçek ve tüzel kişiler hepsi yargı organlarının kararlarına bağlıdırlar. Yargı organlarının kararlarını uygulamak zorundadırlar o zaman" yanıtını verdi.