Kongreye üyeler delegelerin yanında siyasiler de katıldı.

Kamu Baş Denetçisi Av. Şeref Malkoç, Trabzon milletvekillerinden de Dr. Adnan Günnar, Ahmet Kaya, Bahar Ayvazoğlu, Muhammet Balta ve Hizmet-İş sendikası Genel Disiplin Kurulu Başkanı İhsan Bülbül telgraflarıyla yeni seçilecek yönetime başarı dileklerini içeren telgraf gönderdi.

Kongreye Ak Parti il başkan vekili Hasan Dilekoğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Alp, Ortahisar Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Uraloğlu, Eğitim-Bir-Sen Trabzon 2 nolu Şube Başkanı Prof. Dr. Aykut Çanakçı, Sağlık Sen Trabzon Şube Başkanı İdris Aydın, Büro Memur-Sen Trabzon Şube Başkanı Mustafa Kahraman, Ensar Vakfı Başkanı Ömer Topaloğlu, Cihannüma Trabzon Başkanı Köksal Hamzaoğlu ile sendikada daha önce yönetim görevinde bulunmuş üyelerle Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı.

Kongrede Eğitim-Bir-Sen il eski başkanlarından Ak Parti il başkan vekili Hasan Dilekoğlu bir konuşma yaptı. Konuşmasında tarihsel sürece değinen Dilekoğlu, zor süreçlerden bu günlere gelindiğini, bugün gelinen noktada geçmişte emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Dilekoğlu, ‘Yeni seçilecek yönetimden ricam geçmişte emeği geçenlere vefa adına bir araya gelinmesi sendikamız açısından çok faydalı olacaktır’ dedi.

Memur-Sen kurucu il başkanı Ahmet Musaoğlu konuşmasında sendikal söylemde dikkat edilmesi gereken bazı hususlar olduğunu, kendi camiamızı ve bakışımızı yansıtan söylemlerin kullanılmasının uygun olacağını dile getirdi. Musaoğlu ayrıca geçmişte görev alan yöneticilere vefa gösterme noktasındaki gayreti takdir ettiğini ama daha dikkatli olunabileceğini belirtti.

Sağlık İş Sendikası Trabzon şube başkanı Osman Çavuş da konuşmasında geçmişte örgütlenme konusunda yaşanan sıkıntıları dile getirdi. 28 Şubat döneminde risk alarak elini taşın altına koyan çok az insan bulunduğunu, bugün yaşanan özgürlük ortamı sayesinde örgütlenmenin çok daha rahat yaşandığını dile getirdi.

İl Başkanı Mehmet Kara konuşmasında geçmişte emek veren herkese teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Değerli arkadaşlar sendikamızın nerelerden geçtiğini, hangi badireleri atlattığını, hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugün gelinen noktada yetkili sendikaysak geçmişte atılan doğru adımların bir sonucudur bu. Bundan sonra da doğru adımlarla devam edeceğiz. Teşkilatımızın bugünlere gelmesinde emek veren, gönül veren, ömür veren herkese teşekkür ediyorum.

Değerli dostlar, Hasan Dilekoğlu başkanımın da dediği gibi bu salonun sendikamız için ayrı bir önemi ve değeri var. Burada bütün kongrelerimizi yaparken bütün sözlerimizi de burada verdik ve Allah’ın izniyle de bugün bu sözleri tutarak karşınıza çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hatırlarsanız burada 8 Kasım 2014’te sendika binamıza kalıcı bir yer satın alarak sadece Eğitim-Bir-Sen’i değil bütün Memur-Sen’i aynı çatı altında toplamanın sözünü vermiştik. Allah’a şükür bu sözümüzü tuttuk.

Yine bu çatı altında uzun süre mücadelesini verdiğimiz, hayalini kurduğumuz Trabzon’da yetkili sendika olma hedefimizi gerçekleştirmiş olarak karşınızda bulunuyoruz. Allahımıza hamd olsun.

Sayın Divan, kıymetli hazirun bir sendika neden yetkili olmak ister diye bir soruyu hepinizle paylaşmak istiyorum. Bunun için burada kısa bir süre düşünelim. Bu çatı altında aramızda bulunan herkes geçmişten beri yönetim kademelerinden uzak tutulmuş, hakir görülmüş, ötelenmiş, hep yönetilen konumda olmuştur. Geçmişte bizi yönetenlerin yönetim erkini kullanarak mütedeyyin insanlarımıza neler çektirdiğini hepiniz çok iyi biliyorsunuz, hepimiz çok iyi biliyoruz. Bugün gelinen noktada bulunduğumuz yerden şüphe etmek, tereddüde düşmek asla affedilemeyecek bir hata olacaktır.

Kardeşlerim, sevgili dostlar insanız ve hataya meyilliyiz. İyi niyetle attığımız adımlarımız bazı dostlarımızı üzmüş olabilir ama resmin geneline bakmak gerektiği inancındayım. Bu noktadan bakıldığında yapıcı ve iyi niyetli eleştirilerin hepsini başımızın üstünde tutar, kendimizi düzeltmek, toparlamak için gerekeni yaparız ama kimse kusura bakmasın bu sendikayı kişisel husumetlerin mahkumu da yapmayız, yaptırmayız.

Değerli dostlar, geçmişten beri uzun süre bir arada görev yaptığımız, farklı özellikleri, işlerindeki dikkatleri ve adanmışlıklarıyla sendikamıza hizmet eden Fatih Karabina, Tuncay Beşel ve Vedat Uzuner başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu arkadaşlarımızın yerine görev alacak Erkan Sönmez, Genç Memur-Sen başkanımız Veysel Topal ve Hanım kardeşimiz Hülya Yazıcı’nın yanında Zafer Mollahüseyinoğlu, Ahmet Altıntaş, Kemal Kocaman ve bendeniz yönetim kurulu olarak emrinize amade olacağız.

Genel Merkezimiz yönetimimizde bir bayan olmasını özellikle önemsedi. Bunun üzerine Hülya Yazıcı hocamızı yönetime davet ettik, bizleri kırmadığı için kendisine teşekkür ediyoruz.

Kamu çalışanlarının yüzde ellibeşinin bayan olduğunu göze alırsak bu kararın ne kadar doğru olduğu da ortaya çıkacaktır.

Değerli dostlar, kongremize katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, seçim sonuçlarının üyelerimiz ve tüm eğitim camiası için hayırlar getirmesini dilerim.

Mehmet Kara’nın konuşmasının ardından Zafer Mollahüseyinoğlu faaliyet raporunu okudu.

Tuncay Beşel’in de mali raporu okumasının ardından seçime geçildi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada yönetim kurulu aşağıdaki isimlerden oluştu.

Başkan Mehmet KARA

Yönetim Kurulu Üyeleri

Erkan Sönmez

Zafer Mollahüseyinoğlu

Veysel Topal

Ahmet Altıntaş

Hülya Yazıcı ve yönetime liste dışından giren Mehmet İsmail Topal.