İkinci, sendika lokalinde düzenlediği basın toplantısında, 4+4+4'e karşı mücadelelerinin sürdüğünü belirterek, ''Geri adım atmayacağız. Öğretmen ve öğrenci mağduriyetine izin vermeyeceğiz'' dedi.

4+4+4 kaosunun tayin ve atamalarla başladığını savunan İkinci, ''4+4+4 eğitim sisteminin uygulanmaya başlamasıyla birlikte bir çok sorun ortaya çıkmaya başladı. Okulların dönüştürülmesi ile öğretmen ve öğrencilerin resmen sürgün edilmesi, 5 yaşındaki çocukların ilkokul eğitimine uygun gelişimlerini tamamlamadan okula başlatılacak olması, yeni müfredat hazırlığının olmaması, 4+4+4 sonrasında çok sayıda öğretmenin norm fazlası haline gelmesi ve özellikle ortaokullarda ortaya çıkacak öğretmen ihtiyacı gibi sorunlar, yeni eğitim öğretim yılının tam bir karmaşa ve kaos ortamında başlayacağının ilk işaretlerini vermektedir'' diye konuştu.

İkinci, 11 Eylül'de Türkiye'nin dört bir tarafından yürüyüş kolları oluşturacaklarını ifade ederek, ''Taleplerimizi ve tepkimizi dillendirecek ve 15 Eylül Cumartesi günü Ankara'da basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sürecin başından itibaren eğitim biliminin en temel ilkelerini göz ardı ederek yürüttüğü taraflı ve yanlış bilgilendirme çalışmalarına karşı velilerimizi ve bütün halkımızı, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğine hep birlikte sahip çıkmak için ortak taleplerimiz etrafında birleşmeye ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz'' dedi.