Avrasya üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesinde düzenlenen protokol imza töreninde Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, Rektör Prof. Dr. Aşkın Asan, İl Milli Eğitim Müdür Hızır Aktaş, Avrasya Üniversitesi Genel Sekreter Gülay Yeniçeri ve üniversitenin akademisyenleri hazır bulundu.

AKTAŞ; İŞBİRLİĞİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

Programda ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş söz aldı. ‘’Aktaş, milli eğitim, üniversite iç içe geçmiş kurumlarız. Birimizin diğeri için olmazsa olmaz durumu söz konusudur. Bizim öğrencilerimiz üniversitelere geliyor ve burada evrensel anlamda eğitim alıyorlar, buradan mezun olduktan sonra tekrar bize geliyor öğretmen oluyor öğretmenlik dışında farklı alanlarda da bizlerde istihdam ediyorlar. Dolayısıyla birbirimizle işbirliği yapmamız ve beraber yürümemiz geleciğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz için çok önemlidir. Bu nedenle iki kurumda bu protokolü çok önemsemektedir’’, dedi.

ASAN; ÜNİVERSİTELERİN GÖREVLERİNDEN BİRİ DE TOPLUMA KATKI YAPACAK PROJELER YAPMAKTIR

Protokol imza töreninde söz alan Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan ise protokol çerçevesinde gerçekleşecek eğitim programları ile ilgili bilgi verdi. Asan, ‘’ bugün burada Avrasya üniversitesi ve Trabzon il milli eğitim müdürlüğü arasında bir protokol imzalanacak. Bu protokol kapsamında çok önemli projeler ve çalışmalar da hayata geçirilmiş olacak. Biliyorsunuz üçüncü kuşak üniversitelerin en önemli özelliklerinden bir tanesi topluma yaptığı katkıdır. Yani üniversiteler sadece öğrencilerini eğitmezler, sadece araştırmalara odaklanmazlar, aynı zamanda tüm yapmış oldukları aktiviteler elde etmiş oldukları bilimsel bilginin topluma da bir katkı vermesi istenir. İşte bu kapsamda Avrasya üniversitesi bu sorumluluğu ile birlikte detaylı analizler yaptık. Öğrencilerinin en çok ihtiyacı olan konular nelerdir, bunlar üzerinde detaylı bir araştırma yaptık ve konu alanlarımızı belirledik. Biraz sonra imzalayacağımız protokol kapsamında bir çok çalışma hayata geçecektir, bunlardan bir tanesi okullara yönelik yapacağımız bağımlılıkla mücadeleyi ilişkin eğitim çalışmamızdır. Özellikle lisede okuyan öğrencilerin bağımlılık nedir? Bağımlı olan kişilerin özellikleri neler oluyor? Hangi belirtiler onlarda görünüyor? Zararları nelerdir ve

bundan kurtulmanın yolları nelerdir? Bu sorulara cevap ürettik ve ögrencilerimizin direkt kalplerine hitap edebilecek bir çalışma hazırladık. Bu dönem bunun yanında ayrıca sağlıklı beslenmeyle ilgili bir eğitim programımız var. Sigara alışkanlığı ve zararının boyutu, bundan kurtulmaya yönelik bir eğitim çalışmamızda olacak. Bir diğer çalışmamız biliyorsunuz Yomra yerleşkemizde şehitler anıtımız var. Birinci dünya savaşı sırasında şehit olan Trabzonlu 748 şehidimizle ilgili bilgiler yer alıyor anıtımızda. Öğrencilerimizde tarihi bilincin uyandırılması konusunda milli eğitim müdürlüğü tarafından öğrencilerimizin anıtımıza getirilerek burada tarih dersi verilmesi ve çeşitli faaliyetler yerine getirilmesi planlanmaktadır. Bunun dışında yine çalışmalarımız olacak, bunlardan birisi DNA’mızla ilgili. Bu programımıza öğrencilerimiz büyük ilgi gösterecektir. Fen bilimlerine öğrencilerimizin eğilimleri çok az, oysaki fen bilimleri alanlarında genetik, mikrobiyoloji gibi alanlarda çok büyük fırsatlar var. Fen bilimleri konusunda öğrencilerimizi motive etmek için bu projenin faydalı olacağını düşünüyorum. Bunların dışında birçok eğitim programımız daha olacak tüm meslekler hakkında mesleki tanıtımlarda yapacağız.Bölgemizde eğitim alanında hazırladığımız çalışmalarımızın çok güzel sonuçları olacağına inancımız tamdır.

Projenin hamisi olan Sayın Valimize ve her zaman destekçimiz olan mütevelli heyet başkanımıza teşekkür ediyoruz’’ dedi.

YILDIZ; AVRASYA GELECEĞİMİZ İÇİN PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEK

İmza töreninde söz alan Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, ‘’ Rektörümüz ve Milli Eğitim Müdürümüz yapılan protokolün detayları hakkında bilgi verdi ben sayın valimize üniversitemiz hakkında bilgi vermek istiyorum. Bugün geldiğimiz noktada bu yerleşkemizle birlikte üç yerleşkemiz mevcut. Öğrenci sayımız sekiz binin üstünde, üç yüzün üzerinde akademik personelimiz var, yüzden fazlada idari personelimiz var ama daha da önemlisi önümüzdeki eğitim öğretim döneminde yaklaşık dört bin yeni kontenjanımız olacağını düşünüyorum. Yeni öğrencilerimizle 12 binden fazla öğrenci sayımız olacaktır. Avrasya üniversitesinin her dönem olduğu gibi bu dönem için yine şehrimiz, öğrencilerimiz ve ülkemiz için önemli projeleri vardır.

SADECE MANEVİ DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

YÖK’ten eğitime başlaması için onay beklediğimiz beş fakültemiz var. Fakültelerimiz açılırsa hedefimiz 25 öğrenciyi Trabzon da ağırlamaktır. Bu anlamda bölgemizde sadece manevi anlamda desteğe ihtiyacımız vardır. En önemlisi ise geç kalan bu protokolün imzalanması ve amacına uygun bir şekilde uygulanmasıdır. Avrasya üniversitesinin kapısı herkese açıktır. Sivil toplum teşkilatlarına da açıktır ama Trabzon’da sivil toplum örgütleri ile projeler babında çok ilerleme kaydettiğimiz söylenemez. İnşallah sayın valimizin önderliğinde bunu başarırız.

HERŞEYİMİZİ ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

Belediye başkanlığım döneminde de bir şehit anıtı yapmıştım, şimdi yine Allah nasip etti üniversitemizin Yomra yerleşkesinde Trabzon’umuzun 1. Dünya savaşındaki şehitleri için anıt yaptırdım. Tek dileğim öğrencilerimiz ve tüm halkımızın burada tarihini yeniden hatırlamasını sağlamak ve şehitlerine gösterdiği önemi görmektir. Öğrencilerimizin ve tüm bölge halkının Şehitler anıtımızı ziyaret etmesi hususunda sayın valimizin de desteğini bekliyoruz.

HİÇBİR TERÖR UNSURU AVRASYA ÜNİVERSİTESİNE GİREMEYECEKTİR

Sözlerimin sonunda şunu kamuoyu ile paylaşmak isterim. 15 temmuzda yaşananlar ortada, o zamanda bunu teyit etmiş olduk. Kurumumuz içerisine hiçbir terör unsuru girememiştir. Bunun bilinmesini isterim, biz burada olduğumuz sürece de giremeyecektir. Burada vatanına, bayrağına, devletine bağlı hocalarımızla geleceğimiz olan gençlerimizi yetiştirmeye çalışıyoruz. Benim tüm hocalarımdan tek isteğim daha çok gayret sarf edelim, daha çok çalışalım, geleceğimiz sizin ellerinizdedir. Tekrar sayın valim başta olmak üzere projede emeği olan ve olacak olan herkese teşekkür ederim’’ dedi.

YAVUZ, HERKESE VATAN İÇİN BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR

Protokol imza töreninde Trabzon Valisi Yücel Yavuz’da söz aldı. Vali Yavuz konuşmasında şu cümlelere yer verdi. ‘’Bugün çok anlamlı bir etkinlik için bir aradayız. Trabzon valiliği il milli eğitim müdürlüğü ile, hakikaten bölgenin parlayan yıldızı olan Karadeniz bölgemizden başlayan, ülkemizi ve tüm dünyayı kapsayacak olan önem ve potansiyele sahip olduğuna inandığım bu güzel üniversitenin imzalayacakları bir protokol için sembolikte olsa burada bir aradayız. Güzel bir başlangıcı birlikte yaşıyoruz. Hepinizin bildiği gibi ülkemiz şu an itibariyle 15 temmuzu ve oradaki hain tuzakları görerek ve birebir yaşayan bir millet olarak artık her birimize vatan için, bayrak için görevler düşüyor. Sosyal medya başta olmak üzere geleceğimiz olan öğrencilerimize karşı büyük saldırılar var. Gençlerimizde inanılmaz kapasite var bunu hepimiz görüyoruz. Onlara karşı vazifelerimizin çok büyük. Bunun başında onları bu saldırılara karşı korumak geliyor. Millet olarak bizde maalesef angajman altında kalmışız. Aman çalışmayalım, aman dokunmayalım, aman riske girmeyelim, aman başımıza felaket gelmesin, bir güvensizlik, bir tedirginlik, bir korkaklık sürdü gidiyor yıllarca böyle. Şanlı bir tarihe sahip bir milletin ferdi olarak ben ne yapıyorum demeye son yıllarda başladık. Haritaların coğrafyaların yeniden şekillendiği bir dönemde dünya genelindeki tabloya baktığımızda ülkemiz üzerindeki tuzakların ne kadar dehşet verici olduğunu görürüz ve gördük. Yapacağımız çok şey var görevimiz çok. Özellikle çocuklarımızın bilinçlenmesi, tarih bilincimizin oluşması, milletin bir ferdi olarak üzerimize düşenin neler olduğunu sorgulanmasının öğretilmesi gibi başlıklar ele alınmalıdır. Bu konuda sizlerin görevi ağırdır önemlidir.

Bu güzel projenin paydaşlığı için Avrasya Üniversitemize yönetimine çok teşekkür ediyorum. Burada eğer bu güzel topluluk varsa Ömer Yıldız beyin ve gönül verem çalışma arkadaşlarının gayretiyle olmuştur. Kendisine, sayın rektörümüze ve sayın genel sekretere gayretlerinden ötürü teşekkür ederim. Protokolümüz geleceğimiz için hayırlı olsun’’ dedi.

Konuşmaların ardından hazırlanan protokol imzalandı ve günün anısına fotoğraf çekildi.