Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki yolda yapılan asfalt çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Bayburt Belediyesi olarak her zaman eğitime katkı sunduklarının altını çizdi. Bayburt’un ilk ve tek olan Özel Aba Koleji’nin yapılması aşamasında da yakından ilgilendiklerini dile getiren Belediye Başkanı Polat, “Kolejin yapılması aşamasında teşvik amacıyla özellikle bu konuyla ilgilenen arkadaşları teşvik ettik. Belediye olarak kendilerine her türlü desteği sunabileceğimizi söyledik. Burası dağın başında olduğu için yolu yoktu. Hatta iz bile açılmamıştı. Tarlaların ortasından tespit ettiğimiz yolu geçen yıl yaptığımız çalışmalar sonucu açtık. Bu yıl da kolejimiz eğitim ve öğretime başladı. Koleje gelen öğrencilerimiz ve velileri yol sıkıntısı çekmesinler diye bazı kurumlarımızdan da destek almak suretiyle buranın yolunu yaptık”dedi.

Özel Aba Koleji’nin Bayburt’un eğitimdeki başarını daha da yükselteceğini ifade eden Belediye Başkanı Polat, okulun Bayburt’a hayırlı olmasını dileyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

“İstiyoruz ki başka illerde olan güzel her şey Bayburt’ta da mutlaka olsun. Onun için destek vermeyi kendimize görev kabul ettik. Vatandaşımıza hizmet eden her kurumu Bayburt’umuza hizmet ediyor sayıyoruz ve dolayısıyla biz de elimizden geldiği kadar kendilerine katkı sunmaya gayret ediyoruz. Bu yolun yapımında çok sayıda şahıs ve kurumun katkısı var. Nasıl ki kolejde birçok insanın katkısı varsa yolunda da çok insanın katkısı var. Özellikle filler dolgu konusunda destek veren Sayın Milletvekilimiz Bünyamin beye de buradan sevgiler ve saygılar gönderiyorum. Filler dolgusunu o temin etti, sermesini de biz yaptık. Asfaltında da yardım aldık. Yardım eden tüm kurum ve kuruluşlara Bayburt adına çok teşekkür ediyor, hayırlı olsun diyorum.”
Özel Aba Koleji Müdürü Bekir Saliç yapılan çalışmalardan dolayı yaptığı teşekkür konuşmasında şu ifadeler yer verdi:

“52 öğrenciyle okulumuz bu sene eğitim ve öğretime başladı. Okulumuzun yeri ve manzarası çok güzel olmasına rağmen yolumuz eksikti. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Belediyemiz ve başkanımız bizlere çok yardımcı oldular destek verdiler. Her türlü hususta başımız sıkıştığında hemen yanlarına gittik müracaat ettik ve ellerinden gelen her türlü yardımı kolaylığı sağladılar. Yol konusunda da hemen imdadımıza koştular ve yolumuzu yaptılar ve çokta güzel oldu. Yolumuzun yapımının ardından tam olarak eğitim öğretimimize devam ediyoruz. İnşallah çok daha güzel olacak. Eğitim öğretimdeki etkinliklerimizle, başarılarımızla, çalışmalarımızla ve değişik faaliyetlerimizle inşallah Bayburt halkına layık olan şekilde görevlerimizi ifa etmeye çalışacağız. Eksiklerimizi gideren sayın başkanımıza tekrar çok teşekkür ediyorum.”

Çalışmaları bir süre daha inceleyen Belediye Başkanı Polat, buradan Toki Şair Celali İlkokulu ve Ortaokulu’na geçerek okul öğretmeleri ve öğrencileri ile bir süre sohbet etti. Geçtiğimiz günlerde belediye tarafından okul bahçesine dökülen asfaltı da inceleyen başkan Polat, Bayburt'un diğer bölgelerinde belediye tarafından gerçekleştirilen çalışmaları incelemek üzere Toki Şair Celali İlkokulu ve Ortaokulu’ndan ayrıldı.