Eğtim-İş Trabzon bugün yaptığı açıklamalar ile hem Anıtkabir'e yapılan çocuk parkına hem de proje okullar yönetmeliğine dava açtıklarını belirtti.

Eğtim İş Trabzon Şubesi adına açıklama yapan Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü Şu ifadelere yer verdi :  " 01.09.2016 tarih ve 29818 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliği yayımlanmıştır.
Her yönüyle kayırmacı ve torpilci sistem üzerine kurgulanmış bu Yönetmelikte, idarenin “kendisinden olmayan” öğretmen ve yöneticileri idari soruşturmalar ve disiplin cezaları ile proje okullarından uzak tutma amacına hizmet eden 8/1-ç ve 9/1-c maddeleri ile tam bir “torpil” düzeni öngören atama usulüne ilişkin 13. ve 14.maddeleri ve hiçbir gerekçe ve somut dayanak olmaksızın mevcut öğretmen ve yöneticilerin tasfiyesini öngören Geçici 1. Maddesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Sendikamızca Danıştay nezdinde 6 Eylül tarihinde dava açılmıştır.
Görev süresi sonlandırılan yönetici ve öğretmenlerin tercih yapmamaları halinde anılan Yönetmeliğe göre resen atanabilmeleri söz konusu olabilecektir. Tercih yapacak olanların ileride doğabilecek hukuksal durumlar bakımından şerh dilekçelerini vermelerini öneriyoruz.
Trabzon’umuzun 130 yıllık tarihi çınarı Trabzon Fen Lisesi de dâhil olmak üzere Türkiye çapındaki proje okullarında AKP iktidarının hedefi laik, bilimsel ve demokratik eğitim olmuştur. Tek derdi imam hatipleşmenin yolunu açmak olan iktidarın gerici politikalarının karşısında Eğitim-İş kale gibi duracaktır.  Milli Eğitim Bakanlığının mahkeme sonucunu beklemeden yapılan yanlıştan bir an önce geri dönmesini ve yönetmeliği iptal etmesini bekliyoruz. Eğitim-İş olarak her zaman Laik, Bilimsel, Parasız, Kamusal ve Çağdaş eğitimi savunmaya devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde akıl ve bilimin ilkeselliğini öne çıkaran politikalar üretmeyi görev biliriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ANITKABİR’E YAPILAN ÇOCUK PARKI DERHAL KALDIRILMALIDIR

"Anıtkabir’e bir kargo şirketi tarafından çocuk parkı yapılmasını Ulu Önder Atatürk’ün manevi şahsiyetine yapılmış bir saygısızlık olarak değerlendiriyor ve şiddetle kınıyoruz.
AKP’nin geçmiş dönem politikalarının devamı olan bu uygulama, siyasi iktidarın Türk ulusuna Atatürk’ü unutturarak, ulusal kimliği yok etme amacının bir parçasıdır.
Atatürk ve laiklik karşıtı olduğunu defalarca tescillemiş olan AKP, bu çirkin uygulamalarla, Atatürk'ün ulusun kalbindeki yerini yok edemeyeceğini asla unutmamalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, bağımsızlık onurumuzun mimarı, emperyalizmi dize getiren tek ve eşsiz komutan, eşsiz devlet adamı, eşsiz kahraman, mazlum halkların ışığı Büyük Önderimiz’in manevi şahsiyetini incitenler, milyonların ve gelecek nesillerin manevi dünyasında hak ettikleri yeri alacaklardır. 
Anıtkabir'deki bu saygısızlığa imza atanlar derhal soruşturmalı ve  o park oradan derhal kaldırılmalıdır.
Onbinlerce yurtsever öğretmenin ve eğitim çalışanlarının güç verdiği, her geçen gün katlanarak büyüyen Eğitim-İş, Atatürk'ün manevi şahsiyetiyle ilgili olarak gösterdiği özel hassasiyetle, üzerine düşen sorumlulukların gereğini, sarsılmaz bir kararlılıkla yerine getirmeye devam edecektir."