Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Çatı adayı' Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Trabzon'da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. 

CHP, MHP, BBP, DP ve DSP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Çazarar vtı adayı' olarak gösterdiği Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Trabzon'da programına hızlı başladı. Havalimanında toplam 5 partinin yetkilileri tarafından karşılanan İhsanoğlu, ardından ise Trabzon'da esnaf ziyaretlerinde bulundu. Trabzon'un en işlek caddeleri Uzunsokak ve Kunduracılar Caddesinde esnaf ziyaretinde bulunan İhsanoğlu'na vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. 

Eski Devlet Bakanı ve MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile CHP, MHP, BBP, DP ve DSP İl başkanları ile partililerinde eşlik ettiği İhsanoğlu'nun kimi zaman durarak vatandaşlarla sohbette etti. 
'Özellikle tanınmıyor' eleştirilerine girdiği iş yerlerinde, "Bakın insanlar isimmizi söyleyebilir çok da zor değilmiş" diyerek yanıt verdi. 

Kendisine yakın dostlarının "Ekmel" dediğini ifade eden İhsanoğlu'na Cuma namazı çıkışı ise tartışma yaratan bir soru soruldu. 
Hafız olduğunu ileri süren ve Cuma namazı çıkışı İhsanoğlu'nun yanına gelerek, "Ben biraz tarihi irdelediğimde CHP Zihniyeti eskiden bayağa derin bir şekilde islamiyete zarar vermiş. Buradan baktığımızda Kur-an İptal olacak mı?" diye bir soru sordu. 

İhsanoğlu, ise bu soru karşısında bir hayli sinirlendi. Neden ve hangi amaçla sorulduğu anlaşılamayan soru karşısında şahıs ile İhsanoğlu'nun yanında kiler arasında tartışma başladı bu kişi de kendini, "Ne sordum ki?" sözleri ile savunmaya çalıştı. 

İhsanoğlu ise, "Şimdi uzlaşma başladı.  Bu sorunun cevabı olmaz. Bu soru değil. Bana soruyorsun ben de sana cevap vereyim. Ben cumhurbaşkanı olduğum zaman, ben senden Kıraat-ı aşere isterim"şeklinde cevap verdi. 
(Kıraat-ı aşere: Kur-an'ı Kerim'in 10 farklı okunuş şekli)