Perşembe Günü gerçekleştirilecek olan TTSO Seçimleri ile ilgili görüşlerini aktaran İşadamı Ekrem Çapkınoğlu ‘Önemli olan isimlerin değil, şehrin ve şehre en büyük katkıyı sağlaması gereken Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının hizmet kalitesinin yükselmesidir’ dedi. 
Şehirde sessiz ve derinden çalışmaların devam ettiğini belirten Çapkınoğlu, ‘Artık bir şeylerin değişmesi gerekiyor. TTSO’ya taze kanın gelmesi gerekiyor. 
Meclise girmelerine rağmen, yıllarca hiç söz almayan, katkı sağlamayan isimlerin yeniden aynı göreve talip olduklarını görüyoruz. 

SORUMLULUK ALMAYA HAZIRIZ 
TTSO’nun ne yazık ki, binlerce üyesi olmasına rağmen 3-5 kişinin aldığı kararlar ve yaptıkları ticaret ile yönetildiğini belirten Çapkınoğlu, ‘TTSO’nun kabuğunu kırması gerekiyor. 
Şehrin kazanacağı, istihdamın artacağı, şehirle ticaret dünyasının iç içe olduğu bir zeminin oluşması gerekiyor. 
Bizler bu sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu belirttik, çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bugüne kadar odaya hizmetleri olan herkese teşekkür ediyorum, etmeyenleri ise daha çok sorumluluk almaya davet ediyorum. 
Kazanıp kazanmamak, bir koltuk sahibi olmak değil mesele, mesele şehrin en büyük STK’sı olan TTSO’nun şehirle entegre çalışıp, şehrin önceliklerini belirleyip o şekilde yönetilip yönlendirilmesi. 
Perşembe günü oy kullanacak tüm arkadaşlara sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, mevcut yönetim gerçekten odaya ve şehre büyük kazanımlar sağladı diyebiliyorsanız amenna. 
Ama sırf hatır gönül için, sırf bizim adamımız gelsin diye, sırf birilerinin menfaatleri kaybolmasın diye hareket ederseniz bu iş olmaz. 
Sadece seçimden seçime telefonları çalan, düğününde, cenazesinde, zor gününde, mutlu gününde aylarca isimleri bile zikredilmeyen insanlara şimdi sırf seçim var diye gitmek, onlara sadece seçim dönemi değer vermek olmamalı TTSO’yu yönetmek. 
Her gün, her an, her zaman sadece meclise girenleri ile değil, tüm üyeleri ile komplike bir yönetim tarzı oluşturulmalı. 

NELER OLUYOR NELER
Aylardır çalışıyoruz, neler oluyor, neler duyuyoruz, sırf koltuğunu kaptırmamak adına tehditler mi dersiniz, siyasi baskılar mı dersiniz, entrikalar oyunlar mı dersiniz! 
Neler yapıyorlar neler,  ama ben bu şehrin ticaret erbabına güveniyorum. Onlar gerçekten TTSO’nun en rantabl şekilde çalışmasını isteyen kitleler olarak gerekeni yapacaklardır. 
Biz ismimize değil, gerçekten daha iyi bir Trabzon için, gerçekten daha verimli ve şehirle bütünleşen, tüm üyelerini düşünen bir yapı için çalışıyoruz. Allah’ın izniyle üyelerimiz işi ehline verecektir. Bundan hiç ama hiç şüphem yok. 
Sahada çalışan tüm üyelerimize, tüm meslek grubu başkan adaylarına, tüm komite adaylarına ve üyelere canı gönülden teşekkür ediyorum. Bütün üyelerimizi 5 Nisan Perşembe günü odamıza sahip çıkmaya oy kullanmaya davet ediyorum. 
Her zaman bu şekilde odamıza sahip çıkarsak emin olun şimdikinin 10 katı kadar daha verimli bir yapı oluşturabiliriz.