Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Trabzon Şubesi 16. Olağan Genel Kurulu 23 Şubat 2020 tarihinde yapılacak. Doğal oluşum grubu adına açıklamalarda bulunan Oktay Gül, “hedefimiz üyelerimizin beklentilerini karşılamak ve yetişmiş beyinler olarak ülkemizin içinde bulunduğu zor koşullarda milletimiz için çok daha başarılı hizmetler ortaya çıkaracak mesleki koşulları sağlamak olacaktır”dedi.
Gül, sözlerine şu şekilde devam etti: “Trabzon şubemiz onlarca senedir elektrik-elektronik mühendisleri adına çok önemli hizmetler imza atmıştır.  Bölgemizdeki mesleki sorunlara ve üyelerimizin meslek içi eğitimlerine katkılar sunmuştur.

EMO DAHA ETKİN OLACAK
Dünyada baş döndürücü bir hızla gelişen teknolojinin temelini oluşturan Elektrik ve Elektronik bilimi ülkemizde de meslektaşlarımız tarafından icra edilmektedir. Her meslek çok değerlidir. Ancak biz sorumlu olduğumuz alanda meslektaşlarımızın henüz üniversitede iken müfredat açısından mezun olduktan sonra istihdam yönünden, çalışırken mesleki gelişim, özlük hakları ve sosyal imkanlar açısından da her zaman hissedilir şekilde yanında olmalıyız.  En önemli sorumluluklarımızdan diğeri de bölgemiz ülkemiz açısından çok önemli enerji üretim ve transfer merkezi konumundadır. Özellikle hidroelektrik santraller ve HES’lerin çevre-ihtiyaç dengesi korunarak verimli şekilde çalışması için bu işin bilimini öğreten ve uygulayanlar olarak söyleyecek sözü olan ve kabul gören bir merci olması gerekmektedir. Yenilenebilir enerji kaynaklarının bölgemizde de yaygınlaştırılması için kamu kurum ve kuruluşları ile iletişim halinde ve yol gösterici rol almalıdır. Serbest çalışan SMM’lerin karşılaştıkları sorunların çözümünde ilk akıllarına gelen adres olmak yeni yönetim kurulunun önemli hedeflerinden biridir” 

İLLERE AKTİF TEMSİLCİLEKLER
“Şubemizin sınırları Iğdır ve Kars’tan başlamakta Artvin Giresun’a kadar uzamaktadır” diyerek açıklamasına devam eden Gül, “Ancak bu illerdeki üyelerimizde aidiyet duygusu tam olarak oluşturulmamıştır. Seçim sonrası hedefimiz Kars Ardahan Iğdır Artvin Rize Giresun Gümüşhane illerinde hızlıca toplantılar yaparak yöresel ve genel sorunlar dinlenecek her ilde aktif temsilci ve temsilcilikler oluşturacak olası sorunlara hızlıca cevap oluşturulacaktır.
Odamızın en önemli eksiği üyelerimizin rahatça gelip gidebileceği, sosyal imkânları da olan bir şube merkezi oluşturmaktır. Bu yönde yapılmış görüşmelerimiz bulunakta. İlk yılın sonunda odamızı yeni yerine taşıyarak tüm meslektaşlarımızı özledikleri ve hak ettikleri bir ortama kavuşturmuş olacağız.

MÜHENDİSLER DAHA ÇOK ÜRETMELİ
Seçimde muhtemelen başka gruplarında aday çıkabileceğini belirten Oktay Gül bu çok normaldir. Üyelerimiz geçmişi de geleceği de çok iyi okuyabilecek analitik düşünen kişilerden oluşmakta. Yapılanları yapılacakları çok iyi değerlendireceklerdir. Biz grup olarak çok sevdiğimiz meslek için meslektaşlarımız için sözü edilir hizmetler bırakmak istiyoruz. Ülkemizin bizim üreteceklerimize çok ama çok ihtiyacı var. Etrafımız ateş çemberiyken biz mühendislerin daha çok düşünmesi daha çok üretmesi gerekmekte. Biz bunun için gövdemizi taşın altına koyuyoruz. Meslektaşlarımızın da bize desteğini çok önemsiyoruz. Bu bir hizmet yarışı. Allah en çok fayda sağlayacak ekibe başarı nasip etsin” diyerek açıklamasını bitirdi. 

PARÇALI YÖNETİMLER VERİMSİZ
Son olarak seçimde üyelerden ekip halinde destek isteyen Oktay Gül, “Çok başarılı bir ekibimiz var bireysel olarak her biri çok başarılı kişiler inanıyorum ki meslektaşları için de çok değerli hizmetler üretecektir. Yönetim adaylarımız Prof. Dr. İsmail Hakkı Çavdar, Oktay Gül, Mehmet Mazlum, Ali Osman Kalyoncu, Yusuf Tandoğan, Dr. Zeynep Hasırcı ve S. Samet Cevahir’den oluşmaktadır. Yedek yönetim listemizde ise Kadir Başat Çolak, Ali Kul, İzzet Gürdal, Ümit Özsandıkçıoğlu, Ahmet Mutluoğlu, Emrah Can Aydın, Melihcan Yıldırım bulunmaktadır. 
Yapılacak seçimde üyelerimizden isteğimiz ekip olarak bize görev ermeleridir. Parçalı şekilde oluşturulan yönetimlerin verimsizliği geçtiğimiz yıllarda ortadadır. Listeden birini silip başkasını eklemek verimsiz bir yönetim kurgusu ortaya çıkaracağından doğal oluşum grubu adaylarından asil 7 kişi ve yedek 7 kişinin elle tek tek yazılması gerekmektedir. Kendi gelecekleri adına sadece 2 dakika alacak bu çabayı tüm üyelerimizden göstermelerini rica ediyoruz.” dedi.