Elektrikli yayıkların yangınlaşmasıyla gözden düşen ağaç yayıklar, yaygın olmasa da hala kullanılıyor. Yayık satıcısı Selahattin Aşçı, eskiden hafta da 5-10 yayık satarken, şimdilerde yılda sattığı yayık sayısı 5-10'u geçmediğini belirtiyor.

Geçmişte sütten tereyağı ve ayran elde etmek için sıkça kullanılan, tahtaların sızdırmayacak şekilde belli bir açıyla bir araya getirilmesiyle yapılan yayıklar, elektrikli yayıkların yangınlaşmasıyla adeta teknolojiye yenik düşse de az da olsa hala kullanılıyor. Ordu'nun Akkuş ilçesinde ağaç yayıkların boyutlarına göre 100 ila 250 TL'den alıcı bulduğunu belirten yayık satıcısı Selahattin Aşçı, "Elektrikli yayıklar çıktıktan sonra ağaç yayıklara ilgi bir hayli azaldı. Eskiden hafta da 5-10 tane yayık satarken, son zamanlarda ancak yılda 5-10 yayık satabiliyorum" dedi.

Azda olsa halen ağaç yayıkların tercih edildiğini belirten yayık satıcısı Selahattin Aşçı, "Yayıkları Akkuş ve Niksar'daki imalatçılardan temin ediyorum. Ağaç yayıkların elektriklilere göre hem ayranı daha lezzetli hem de çıkan yağı daha güzel oluyor. Ağaç yayıkların kıymetini eskiler biliyor. Yayıkları çevre ilçe ve beldelerde ki pazarlara giderek satıyorum. Eskiden ağaç yayıklara talep varken iyi kazanıyordum ama şimdilerde bir ekmek parası kazandıysam Allah bereket versin diyorum" diye konuştu.