Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan belediye otobüsüne yönelik gerçekleştirilen terör saldırısını Trabzon’da bulunan 20 sivil toplum kuruluşu imzaladıkları bildiriyle lanetledi. 

14 askerimizin şehit olduğu, 56 askerimizin yaralandığı bombalı saldırıya Trabzon’da ki sivil toplum kuruluşları sessiz kalmayarak tepkilerini dile getirdi. Türkiye’nin yükselişini engellemek, birlik, beraberliğini ve bütünlüğünü bölmek isteyenlerin bugüne kadar yapamadıklarını bombalar patlatarak da yapamayacaklarının belirtildiği açıklamada; “Türkiye üzerinde oynadıkları oyunlarda hedeflerine ulaşamayan sürüngen yapıdaki zihniyet ve uzantıları, ülkemiz sınırlarında bombalar patlatarak bugüne kadar gerçekleştiremediklerini bundan sonra gerçekleştireceklerini hayal etmektedirler. Bedenleri hain, hayalleri satılık olan vatansızlar, vatanımız üzerinde planladıkları hiçbir emele ulaşamayacaklardır. 15 Temmuz’da ülkemizde ki kirli emellerini gerçekleştiremeyen zihniyetin emellerini gerçekleştirebilmek için ekonomiyi terör silahı olarak kullandığının, bombaları ise ülkemizin milli iradesini zedelemeye, birlik ve beraberliğini bölmeye çalışmak için patlattığının farkındayız. Yıldırmaya, bıktırmaya ve alıştırmaya çalışanlara hatırlatmak isteriz ki, ülkemiz, bayrağımız, devletimiz ve milli iradenin kudreti için mücadele vermekten yılmayacağız. Sürüngenlerin üzerine basıp toprağın altına itmekten bıkmayacağız. Sizin taktığınız hiçbir maskeye ve yaptığınız hiçbir eyleme alışmayacağız ve her zaman karşınızda Elif gibi dimdik duracağız” dendi. 

NE HALEP’TE NE ŞAM’DA NE BAĞDAT’TA NE ANKARA’DA

Halep’te yaşanan insanlık suçuyla, ülkemizde yaşanan saldırıların aynı şer odaklarınca gerçekleştirildiğinin söylendiği açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“Halep’te masum insanların katledilmesine göz yumanlar ile ülkemiz üzerinde oyun oynamaya çalışanların aynı şer odakları olduğu aşikardır. Ortadoğu ve ülkemiz toprakları üzerine bin yıldır plan yapan zihniyet, masum insanları ve güvenlik güçlerini şehit düşürerek bizleri vazgeçireceklerini zannediyorlar ama yanılıyorlar. Asil milletimiz her zaman olduğu gibi yine aynı kararlıkla mücadelesine devam edecektir. Milletçe seferber olduğumuz ve üstesinden gelemediğimiz hiçbir şey olmadı, yine olmayacak. Bunun en yakın örneğini 15 Temmuz’da nasıl yaşattıysak, Milli Seferberlik ruhu içerisinde hareket etmeye devam ederek tekrar yaşatacağız. Kayseri’de ki saldırıda şehit düşen askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ne Halep’te, Ne Şam’da, Ne Bağdat’ta ne Ankara’da hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklar. Biz bu oyunları bozduk, yine bozacağız.”

AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Başkanı – Halim Yılmaz
Yeşilay Trabzon Başkanı – Sinan Aydın
TUGVA Trabzon Temsilcisi – Ahmet Ali Koç
İlim Yayma Cemiyeti Trabzon Temsilcisi – Mustafa Nedim Alp
Genç Nizam Trabzon Temsilcisi – Emre Bak
Ensar Vakfı Trabzon Temsilcisi – Ertuğrul Parmaksız
Avrasya Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Hüseyin Yavuz
Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Recep Çolak
MTTB Trabzon Temsilcisi – Nuri Aydınlı
Kulder Trabzon Başkanı – Umut Özçelik
İHH Trabzon Temsilcisi - Zekeriya Çelik
Türkiye Gençlik Konseyi Başkanı – Feyza Nur Karakolcu
Trabzon Büyükşehir Belediye Gençlik Meclisi Başkanı – Ayhan Taşçı
Genç Müsiad Trabzon Şube Başkanı – Mustafa Albayrak
KADEM Trabzon Temsilcisi Esranur Bozali
Yavuz Selim Vakfı – Emrah Balık
Mostar Vakfı – Salih Sivircik
AK Parti Trabzon STK ve Halkla İlişkiler Birim Başkanlığı – Habil Kartal
Genç Memursen Trabzon Temsilcisi – Veysel Topal