Biliyorsunuz artık!

             Trabzon’da hamsi kokusu gündeme gelince Çarşıbaşı’ndan bahsedildiğin anlatamama gerek yok. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili ilçeye açılan ilk hamsi fabrikası olan Kobyalar yetkilileri basın toplantısı düzenledi. Hepsine teşekkür ediyorum. Çalışanından en üst yetkilinse kadar. Özellikle bir Çarşıbaşılı olarak ayrıca teşekkür ediyorum.


turizm KIRMAYA ÇALIŞTIĞIN KALEM...!


        Çünkü yıllardır bu kokunun sebebi nedir, kim ne yapar, nasıl yapar, bir açıklama bekledik. Muhatap bulamadık! Herkes köşe bucak saklandı. Eleştirilerden kaçtı. Ama profesyönel bir ekiple karşımıza çıkan Kobyalar, iğneden ipliğe her şeyi anlattılar. Kamuoyuyla paylaşarak vicdanlarda bence aklandılar.


       Çünkü gittiğimiz gün fabrika çalışıyordu. İlçe merkezinde ne bir koku ne de fabrikanın etrafında herhangi bir şey vardı. Ben bunla yetinmedim tabi,ki… ‘3 gün sonra fabrika çalışırken beni tekrar çağırın’ dedim.

Ve aynıydı! Tek bir koku yoktu.

 


         Şimdi bende tüm Çarşıbaşılılar gibi asıl kokuya sebep olan ne onu merak ediyorum.

 


          Bana bu konuda; suskun kalan, siyasi baskıyla belki de ilçe halkının günahını giren Belediye yetkililer, ilçe kaymakamlığı ve İl Çevre Müdürlüğü yetkililerine sesleniyorum;

*İlçede ÇED raporu olmadan çalışan fabrika var mı?


*Denetlemelerde kimlerin neyi eksik?


*Bu kokunun nereden çıktığını bildiğiniz halde siyasi baskı mı görüyorsunuz?


*Azıcık ilçe halkına saygınız varsa eliniz vicdanınıza koyun!


*İnsanları kandırmayın günahına hiç girmeyin!


*Açıklıkla neyin ne olduğunu açıklayın.


*Tekrar söylüyorum siz suskun kaldıkça ben yazmaya devam edeceğim.