Önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çevre Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Dr. Adnan Günnar,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve beraberindeki heyet önceki gün bir dizi ziyaret ve toplantılar gerçekleştirdi.

Valilik’te gerçekleştirilen toplantısının konusu merak konusu olmuştu?

Toplantı ve ziyaretlerin içeriğini sorduğumuz Çevre Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Muhammet Balta şunları söyledi. “Trabzon Milletvekilimiz Sayın Günnar ve Müsteşarımız Sayın Öztürk ile ilk olarak Trabzon Valisi Yücel Yavuz’u ziyaret edip valilik toplantısı salonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Trabzon’daki çalışmaları ile ilgili bir toplantı gerçekleştirerek Bakanlığımızın Trabzon’daki yatırım ve projelerini değerlendirdik. Toplantıda ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın saygıdeğer eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi öncülüğünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde başlatılan “Sıfır Atık Projesi” istişare edildi.  Bu projeye çok önem veriyoruz. Sıfır Atık Projesi”, sadece bir çevre duyarlılığı çalışması değil,  Gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakılması hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen “insanlığın geleceği adına bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçeve de bundan sonra neler yapılabilir bunu konuştuk.

ALO 181 ziyareti..

Daha sonrada Tüm Türkiye’ye önemli bir hizmet veren Çevre ve Şehircilik bakanlığına ait ALO 181 çağrı merkezini ziyaret ederek çalışan arkadaşlarla bir araya geldik. Burada da vatandaşlarımızın ne gibi şikayetlerde bulunduğu ve bu şikayetlere Bakanlığın çözüm önerilerini ele aldık. Hem toplantımız hem de ziyaretimiz çok verimli geçmiştir. Yapılacak yatımların yakın takipçisiyiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Amacımız Trabzon’umuz için en iyisini yapmaktır.  Çevre ve şehircilik alanında ki yatırımlarda şuana kadar emeği geçen bütün bakanlarımıza Trabzon adına teşekkür ediyorum” diyerek cevap verdi.