Yılların tecrübesi ile Trabzon’da emlak işine devam eden Kaçmaz emlak işletme sahibi Halil İbrahim Alibeyoğlu Emlakçılığın artık eskisi gibi olmadığını o eski anlayışların geride kaldığını ifade etti.

Alibeyoğlu şöyle dedi; Emlakçılık artık itibarlı bir meslek haline geldi.  Bu mesleğinde belirli bir eğitimi olduğunu belirtmek isterim. İleriki yıllarda değişime göre emlakçılık da kendi alanında mükellefleri açısından değişim gösterecektir.

“Yeminli” Emlak bürolarının oluşturulması yolundaki uygulamalar hayata geçirilmeli.

Bu geçekleşirse Tapu ve Belediyelerdeki işlemler daha da kolaylaşacaktır. Artık herkesin nasıl bir avukatı var, bir de emlak danışmanı olması kaçınılmazdır.

Bir kişi bir daire alacak olduğu zaman en az üş, beş emlakçıya danışıyor. Bu böyle olmamalı. Emlakçılıkta Güven esas olmalıdır. Bu güveni biz emlakçılar olarak karşı tarafa verebilmeliyiz. Biz Kaçmaz emlak olarak yıllardır

Trabzon’da Güvene dayalı müşteri odaklı çalışmaktayız. Emlak alım, satımında geçtiğimiz yıllara nazaran, epeyce bir düşüş söz konusu. Tabii ki bunun en büyük etkeni faiz oranlarının yüksek olması bugün ikiyüzbin tl. Banka kredisi kullanmak isteyen bir kişi bunu on yılda beşyüzotuzyedibin tl olarak ödeyecek.  Buda emlak alıcılarını korkutmakta veya birikimlerini farklı yönlere yatırmalarına sebep olmaktadır. Ama biz mesleğimizden umutluyuz.

Değişime ayak uydurduğumuz müddetçe yine biz emlakçılar kazanacak. Hiç kimse Emlakçı ile çalışmaktan kaçınmasın Emlakçı yılların verdiği bilgi birikimi ile sizin en iyi çözüm ortağınızdır.