Türkiye’de inşaat sektörünün güçlü firmalarından olan AKS Grup İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Emre Aksoy, İsviçre Konsolosu Nathalie Marti, İsviçre Fahri Konsolos Timur Makzume ve Swiss Business Hub Türkiye Direktörü Mehmet Yıldırımlı’nın da katıldığı akşam yemeğinde İsviçre’nin Ankara Büyükelçisi Dominique Paravicini ile bir araya geldi.

Türkiye-İsviçre arasındaki mevcut ve yeni ticaret hamlelerinin konuşulduğu yemekte, İsviçre Büyükelçisi Dominuque Paravicini, İsviçre halkının kaliteli ürünler sevdiğini belirterek, “İsviçre’de tüketicinin beğenisini kazanan bir ürün dünyanın her yerinde kendine pazar bulabilir. İsviçre halkı kaliteli üründen anlar ve sever. Trabzon bölgenin transit yerlerinden. Liman hinterlandı ve organize sanayi bakımından gelişmiş bir şehir” yorumunda bulundu.

İş Adamı Emre Aksoy, Trabzon’da 400’ün üzerinde Arap müşterisi olduğunu söyleyerek, “Yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmek için önceliğimiz her zaman kaliteli hizmet sunabilmek. Şuan Trabzon’da yaklaşık 400, İstanbul’da da 200 olmak üzere 600 civarında Arap müşterimiz var. İsviçre’nin ülkemizde yapacağı inşaat alanındaki yatırımlarda ortak paydada buluştuktan sonra birlikte çalışmaktan memnuniyet duyarız” ifadelerini kullandı.

Yemek, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.