Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü kazanan genç gazi, "Reisin izindeyim. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük bir lider. Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler okumak için ondan ilham aldığım doğrudur" dedi. Adviyye Gül, bu yolda başucu kitabı olarak ise Erdoğan'ın yeni çıkan kitabı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" olduğunu söyleyerek, "Siyasete adım atmak isteyen biz gençlerin ilham kaynağı bir kitap" dedi.

15 TEMMUZ RUHUNUN İZİNİ SIRTIMDA TAŞIYORUM

Adviyye Gül İsmailoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin en genç kadın gazisi. 14 yaşında hiç düşünmeden hainlerin karşısına dikildi. İBB önünde keskin nişancının ateşiyle sırtından yaralandı. O gece İBB önünde 14 şehit verilmişti. Sırtındaki 15 santimetrelik derin bir yarayla gazi unvanını aldı.

Şimdi 19 yaşında olan Trabzon Sürmeneli Adviye, o karanlık gecenin zihninden hiç gitmediğini söylüyor. Adviyye, üst üste ameliyatlar geçirdi. Son ameliyatla sırtındaki 15 santimetrelik delik kapatıldı. Adviyye, "Yine de iz kaldı. Ama o iz 15 Temmuz ruhunun vücudumdaki izi. Hilal şeklini aldı. O benim mühürüm. Onurum. Onu taşımak bana gurur veriyor" diye anlatıyor yaşadıklarını. Ve tek bir isteği var 15 Temmuz ruhunun canlı kalması.

ŞİMDİ ÜNİVERSİTELİ

Demokrasi mücadelesini 5 yıldır her gittiği toplantıda, seminerde anlatan Adviyye, şimdi üniversiteli oldu. "Hayalim tıp okumaktı ama 5 yıldır genç bir gazi olarak herkes bana "siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler sana çok daha uygun bir bölüm' dedi. İlgi duyduğum bir bölümdü. Ben de bu bölümü okumaya karar verdim. Ve Bahçeşehir Üniversitesi'ni kazandım" dedi.

İLHAM KAYNAĞIM

"15 Temmuz sürecinde siyasetin içine pek girmedim" diyen gazi Adviyye, "Okulumu bitirince önümüzdeki yıllar genç bir siyasetçi olarak, siyasetin içinde yer almayı düşünüyorum. Reisin izindeyim. Cumhurbaşkanı Erdoğan çok büyük bir lider" dedi. Genç gazi, Cumhurbaşkanı'nın yeni çıkan kitabı "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabının başucu kitabı olduğunu söyleyerek "Cumhurbaşkanı Erdoğan siyaset hayatından, hayata bakış açısına siyasete adım atmak isteyen herkesin ilham alması gereken bir önder. Ben de açtığı bu yolda onu takip edebilirim inşallah" dedi,

SENİ DE Mİ VURDULAR ADVİYYE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilk kez Yenikapı mitinginde göz göze geldiği anı her fırsatta anlatan Adviyye "Cumhurbaşkanımız ise gözlerini dikmiş bana bakıyordu. 14 yaşında en geç kadın gazi olduğumu öğrenince 'Seni de mi vurdular' diyerek, bana baktı. Sonra ben onun elini öptüm. O da benim elimi öptü."

Sabah