Trabzon olarak Türkiye’nin güvenli şehirlerinden biri olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, bu konuda kendilerine katkı sağlayan Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdal Dülger ve personellerine teşekkür etti.
Trabzon’un güvenli ve huzurlu bir şehir olduğu için yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi gördüğünü belirten Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzu ziyaret ederek bizleri onurlandırdınız. Karadeniz’in güvenliğini sağlıyorsunuz. Şuana kadar Karadeniz’de önemli bir problemimiz olmadı. Her bakımdan Trabzon’umuz fevkalade uyumlu, sakin ve huzur içerisinde yaşamını devam ettiriyor. Bu koordinasyondan dolayı çalışma arkadaşlarıma huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kentimiz bir huzur kentidir. Bunun göstergesi olarak turizm anlamında ciddi bir talep görmeye başladık. Diğer yatırım anlamında da talepler var. Tabi ki huzurun, asayişin ve güvenliğin olduğu yerleri insanlar ziyaret etmek ve iş yapmak için talep ediyorlar. Bu anlamda sizlerin ve çalışma arkadaşlarınızın katkıları var” şeklinde konuştu.

Karadeniz’in dünyada örnek gösterilen bir deniz olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, “Türkiye’nin her yerinde bulunmaya çalışıyoruz. Deniz yetki alanımızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kanun ve yasalarını uygulamaktayız. Karadeniz diğer denizlerden daha güvenli ve huzurlu bir ortam sergiliyor. Bunda Karadeniz’e kıyıdaş ülkelerle tesis ettiğimiz işbirliği ve bilgi değişim sistemlerinin de etkisi var. Dünyada örnek olarak gösterilen bir deniz Karadeniz. Akdeniz’de de böyle bir girişim ama henüz Karadeniz deki seviyeye ulaşmadı. Karadeniz’i huzurlu ve güvenli bir deniz olarak lanse etmekten de mutluluk duyuyoruz. Ama her türlü teklif ve işbirliğine her zaman hazırız. Bizi kabul ettiğiniz içinde teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret sonuna doğru Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Dülger’e telkari desenli fincan takımı hediye ederken, Tümamiral Dülger Vali Kızılcık’a Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın şiltini ve kravatını hediye etti.