Fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak amacıyla başarıyla uygulanan projenin, basın aracılığı ile kamuoyuna duyurulması ve üreticilerin bilinçlenmesi için Haziran-Ekim 2012 ayları arasında yapılan çalışmalar değerlendirilerek belirlenen ödüller törenle hak sahiplerine dağıtıldı.


Törende konuşan TTB Basın Danışmanı ve Proje Koordinatörü Murat Taşkın, en önemli tarımsal ihraç ürünümüz olan fındıkta verim ve kalitenin çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:


“Fındık tek başına hiçbir ithal girdisi olmadan son yılların ortalaması ile yılda 1.5 milyar dolar civarında döviz kazandıran bir üründür. Trabzon’da bu ürününün ticaretinde yüzde 40 gibi büyük bir paya sahiptir. Bu pay sahipliği Trabzon’u net ihraç kazanımında Türkiye’de ilk sıraya oturtmaktadır. Böylesi bir dünya ürününü daha fazla ihraç edebilmek için sektörü bir bütün kabul ederek herkes üzerine düşen görevi yapmalıdır. Trabzon’daki yerel basın kuruluşları ve özellikle kırsal kesimdeki üreticilerin bilinçlendirilmesinde TRT’nin bu anlamdaki katkıları büyüktür.”


Törende daha sonra kurumsal olarak TRT Trabzon Radyosu ve TRT Trabzon Haber Müdürlüğü ile bireysel olarak Fatih İsak (Karadeniz Gazetesi), Adem Akpınar (Taka Gazetesi), Avni Özaslan (İlkhaber Gazetesi), Nurgül Günaydın Kurum ( Günebakış Gazetesi), Ahmet Çağlar Yıldırım (Kuzey TV)’a başarı belgeleri ile ödülleri TGC Başkanı Ergun Ata, TTB Genel Sekreteri Şükrü Erüz, Oltan Gıda Temsilcisi Güneş Köleoğlu, TGC Eski Başkanı Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu, TRT Radyo Müdürü Mehmet Bayraktar ve TRT Trabzon Haber Müdür vekili Tahir Orhan tarafından verildi.