FORBES "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasının sonuçları yayımladı. Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlanırken oluşan veri seti 4 ana kategoriden oluştu. Bu 4 kategori, Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlilik, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik kategorileri oldu. Forbes Türkiye’de en yaşanılabilir şehri olarak Ankara’yı gösterdi. 

Birinci sıradan Dokuza...

YAPILAN araştırmada geçen yıl  En Yaşanılabilir Şehir olarak listeye giren Trabzon bu yılki araştırma ile 9. Sıraya geriledi. Türkiye’nin en büyük kenti olan İstanbul’daki gerileme ise 10 sıra daha aşağı düştü. Listede Trabzon yüzde 53 ortalamayla 9. sırada, Giresun yüzde 43 ortalamayla 29. sırada, Rize yüzde 39 ortalamayla  10. sırada, Gümüşhane yüzde 37 ortalamayla 41. sırada ve Artvin yüzde 47 ortalamayla 6. sırada yer aldı.
FORBES, "İş Yapmak ve Yaşamak İçin En İyi Kentler" araştırmasının sonuçları yayınladı. Araştırma, 94 başlıktaki veri setine göre hazırlandı. Oluşan veri seti 4 ana kategoriden oluştu. Beşeri Sermaye ve Yaşanabilirlilik,  Marka Becerisi ve Yenilikçilik, Ticaret Becerisi ve Üretim Potansiyeli, Erişilebilirlik kategorileri oldu.  Yapılan araştırmada geçen yıl listeye en yaşanılabilir şehir olarak listeye olarak giren Trabzon bu yılki araştırma ile bu araştırma ile 9. Sıraya geriledi. Forbes

Türkiye’de en yaşanılabilir şehri Ankara olarak gösterdi.

Geçen yıl Türkiye'nin en yaşanılabilir kenti olan Trabzon, 9'unculuğa geriledi. Bunun temel nedeni veri setinde yapılan genişlemeyle eklenen 6 başlıkta ortalamanın üzerine çıkamaması gösterildi. Ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 7, beşeri sermaye ve yaşanabilirlik yüzde 9, marka becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 7 ve erişilebilirlik yüzde 24 olarak belirlendi. Araştırmanın genelinde Trabzon yüzde 53 olarak dokuzuncu sırada yer aldı. Giresun ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 35, beşeri sermaye ve yaşanabilirlik yüzde 37 marka becerisi ve üretim yüzde 34, erişebilirlik yüzde 33 olarak belirlendi. Genel sıralamada ise 29’uncu sırada yer aldı. Artvin, Ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 17, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, yüzde 58, Beşeri Sermaye ve yaşanabilirlilik,  yüzde 8, Erişilebilirlik yüzde 8 olarak belirlendi.  Genel sıralamada yüzde 47 olarak yer aldı. Rize, Ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 18, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, yüzde 38 beşeri sermaye ve yaşanabilirlilik,  yüzde 38 Erişilebilirlik yüzde 55 olarak belirlendi.  Genel sıralamada 10. sırada yer aldı. Gümüşhane ticari becerisi ve üretim potansiyeli yüzde 35, Marka Becerisi ve Yenilikçilik, yüzde 15,Beşeri Sermaye ve yaşanabilirlilik,  yüzde 67, Erişilebilirlik yüzde 74 olarak belirlendi.   Yüzde 37 olarak yaşanılabilirken 41 sırada yerini aldı.
 
Bir senelik aranın ardından tekrar "Türkiye'nin en yaşanabilir kenti" listesinde zirvede yerini alan Ankara yüzde 66,13 ile genel hesaplamada İstanbul ile aradaki 13 puanlık farkı da kapattı. İstanbul yüzde 68,9 ile Türkiye'nin en büyük kenti, son 2 yıldır listelerde diğer kentlerin en az 10 puan üzerindeydi. Ancak yaşanabilirlik 10 sıra daha geriledi.