Soyadı benzerlikleri olmasına rağmen hiçbir akrabalık bağları bulunmayan engelli Emine Kabahasanoğlu’nun hayata bakış açısı bir yıl önce kurs öğretmeninin hayatına girmesiyle birlikte değişti. Kaymaklığın destekleri ile sekiz ay boyunca hiç aksatmadan Of Halk Eğitim Merkezine kursa gelen ve yaptığı birbirinden güzel eserleri her fırsatta sergileyen Emine Kabahasanoğlu’na bir kardeşi gibi yakınlık gösteren ve her sorununa el atan kurs Öğretmeni Güneş Kabahasanoğlu, Of Kaymakamı Eren Arslan tarafından ödüle layık görüldü.

Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen ödül töreninde Güneş Kabahasanoğlu’na teşekkür eden Kaymakam Arslan “Emine kızımızın yaptıklarının herkese örnek olması gereken bir konu. İnsan istedikten sonra neler yapabileceğinin en güzel örneğini ortaya koymuşsunuz.Bu güzelliğin ortaya çıkması adına her ikinize de çok teşekkür ediyorum.Bizler nefes aldığımız sürece ister kamu görevlisi olsun ister sade bir vatandaş olarak kendimiz adına toplum adına hayata artı bir değer katmamız lazım. İnsan olmanın gereği kuru kuruya ömür tüketip zaman geçirerek hayatı bitirmek değildir. Üretmek, topluma faydalı olmak, insanlara ve çevremize faydalı olmak asıl amaç olması lazım. Bu manada göstermiş olduğunuz örnek çalışmalardan dolayı sizleri bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

Emine’nin yaşam azmine hayran kaldığını ve kendisini de artı yönde motive ettiğini belirten Kurs Öğretmeni Güneş Kabahasanoğlu “ Sekiz ay boyunca soğuk, yağmur, Kar demeden kursa devam eden ve yaptığı çalışmalarla herkesi kendine hayran bırakan Emine kardeşime bana yaşatmış olduğu manevi duygulardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum.Onun hayatından herkesin örnek alması gereken bir yön var.Ben kendi adıma insan olmanın gereği adına Emine’den çok şey öğrendim.Hem öğrenci oldum hem öğretmen oldum. Allah ondan razı olsun” diye konuştu..
Günün anısına Kaymakam Arslan tarafından altın ile ödüllendirilen Emine Kabahasanoğlu, kendi elleriyle yaptığı el işlemesi ürünlerden bir kısmını Arslan’a hediye etti ve kendisine vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür etti.