Bölgesel gruplardan çıkarak Antalya’nın Alanya ilçesinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanan Trabzon İşitme ve Konuşma Engelliler Spor Kulübü futbol takımı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret ederek yarışma öncesinde destek istedi. Başkan Gümrükçüoğlu da her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Engelli bireyleri hayata kazandırmak, sportif ve sosyal açıdan yeterli hale getirebilmek için çaba harcadıklarını ifade eden Kulüp Başkanı Ömer Ayar bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi’nin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

BİZLERİ GURURLANDIRDINIZ

Trabzon’un bir kültür, sanat ve spor şehri olduğunu ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanan engelli bireylere destek vermenin boyunlarının borcu olduğunu ifade etti. Gümrükçüoğlu, “Engelli kardeşlerimize her zaman destek vermeni gayreti içerisinde olduk. Geçen dönemimizde 410 engelli vatandaşımıza tekerlekli sandalye, 357 engeli vatandaşa akülü engeli arabası temin ettik. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza 30 hasta yatağı, 50 adet yürüteç yardımında bulunduk. Engellilerin sosyal yaşamlarına katkıda bulunmak amacıyla tiyatro, sinema gibi sosyal ve kültürel etkinlikler düzenledik ve düzenlemeye devam ediyoruz. Yine belediyemiz tarafından Esentepe Mahallesi'nde kurulan Engelli Danışma Merkezimiz önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getiriyor. 2010 yılından beri hizmet veren merkezimizde yaklaşık 3 bin 500 engelli vatandaşa danışmanlık hizmeti verildi. Şampiyonaya katılacak olan sizler için de yapmamız gereken ne ise yapacağız. Üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Bölgesel gruplarda gösterdiğiniz başarı ile bizleri gururlandırdınız. İnşallah şampiyonada da başarılarınıza yenilerini ekleyeceksiniz ve bizleri tekrar sevindireceksiniz” diye konuştu.