Bu Gerçek Mi? adlı kitabının bütün gelirini engelli arkadaşlar için ayıran kitabın yazarı Turan Eyüboğlu, engelli Sahim Yaylı’yı uzun zamandır kurduğu hayaline kavuşturdu.

Kitabın yazarı Turan Eyüboğlu Yaylı'ya hediye ettiği akülü arabasını teslim ederken duygusal anlar yaşandı.

Çok mutlu olduğunu belirten Yaylı, “Akülü arabaya sahip olmak özgüvenimi ve yaşama sevincimi yerine getirdi. Artık kendi ihtiyacımı kendim görebilirim. Maddi sıkıntılardan dolayı Akülü arabayı alamıyordum. Özlemini duyduğum yerlere tek başıma gidebilecek olmanın heyecanını yaşıyorum. Kitabının gelirini bizlere bağışlayan Turan Eyüboğlu'na teşekkür ediyorum." dedi.

Engellerin kaldırılması için var güçleri ile çaba gösterdiklerini belirten Eyüboğlu,"Gönül ister ki hiçbir vatandaşımız bu araçlara ihtiyaç duymasın. Ancak çeşitli nedenlerle hayatına engelli olarak devam etmek durumda kalan arkadaşlarımızın bu araç ve gereçlerle günlük yaşamlarının daha kolaylaşacağına inanıyorum. Dolmuşta tesadüf eseri engelli arkadaşımızın abisi ile karşılaştım. Akülü araba başvurusunda bulunduklarını ama henüz olumlu bir haber alamadıklarını sohbet arasında belirtti. Engelli arkadaşlarımıza yardım etmek için kitap yazmaya koyulmadım. Bu Gerçek Mi? adlı kitabımın engelli arkadaşlarımıza hizmet etmesinin daha hayırlı olacağını düşünüp geliri onlara ayırmaya karar verdim ve bugün görüyorum ki çok doğru bir karar aldım. Engelli arkadaşlarımıza yardım etmeye gerçekten yardıma muhtaç aileleri bulmaya devam edeceğiz. Bütün okuyucularıma ve yardımı bulunan herkese teşekkür ediyorum." dedi.