Engelli vatandaş, Trabzon'da engellilere yönelik çalışmaların yetersizliğinden yakındı.
Yaşadığı sıkıntıların kendisini çok yorduğunu ifade eden Memduh Bayraktar, sadece eleştirmek adına değil bir şeylerin düzeltilebilmesi adına da çalışmalar yaptığını kaydetti.

Belediye'nin engelli vatandaşlar hakkında ortaya yeni projeler koyması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, bu konuda yetersiz kaldıklarını vurguladı. Otobüs beklerken yaşadığı sıkıntılara değinen Memduh, yarım saat beklediğini, durakların engellilere uygun olmadığını söyledi. 
Yeni yapılan yollarda da eksiklikler bulunduğunu kaydeden Bayraktar, "Faroz tarafında engelli rampası yok. Karşıdan karşıya geçemiyoruz. Alt geçitlerde engelli yolu yok" diye konuştu.

"Trabzon'da deniz yok!" 

Geçtiğimiz günlerde denize gitmek istediğini ancak yakın çevrede uygun bir deniz olmadığını söyleyen Memduh Bayraktar, kendisine uzak bir yerdeki denize gitmek zorunda olduğunu kaydetti. Gittiği yerde engellileri rahatlatmak için hiçbir proje yapılmadığının altını çizen Bayraktar, "Çarşıbaşı tarafına denize gittik. 1 saat kadar yüzdüm. Ancak çıktığımda engellilere yönelik hiçbir yapılanmanın oluşmadığını farkettim. Karşıdan karşıya geçemedim çünkü engelliler için böyle bir şey yok, kavşağa kadar gitmem gerekiyordu. Kavşağa da yoldan gidiliyor. Bu durum bizim için çok tehlikeli. Yani Trabzon'da engellilere yönelik hiçbir şey yok. Bunun için biz de böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalıyoruz. Zaten engelimiz var. Bize hayatı daha kolay hale getirmeleri gerektiği halde böyle bir şey yapmıyorlar" dedi.


"Otobüsler yetersiz"

Ulaşım araçlarındaki yetersizlikten bahseden Memduh Bayraktar, yolculuk yaparken rahat edemediğini dile getirdi. Otobüslerde emniyet kemerleri bulunmadığını söyleyen Kaya, "Otobüslerimiz çok yetersiz. Yetmezmiş gibi klimalar da çalışmıyor" dedi. Otobüslerin saatlerini de eleştiren Bayraktar, saat 17.00'dan sonra otobüs olmadığını dile getirdi.

"Engelli başkanı istiyoruz!"  

Yaşadığı sıkıntıların 14 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu vurgulayan Memduh Bayraktar, artık engelli otobüsleri veya engelli servisleri yapılması gerektiğini söyledi. Belediyelerde engelli komitesi kurulması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, "Biz, bizi temsil edebilecek bir başkan istiyoruz,engelli başkanı. Bize sahip çıkacak, bize yardımcı olacak ve bizim sorunlarımızı giderecek bir başkan olmasını istiyoruz" diye konuştu. 

"Polisimizden Allah razı olsun"
Durakta eşiyle otobüs beklerken mağdur olduklarını belirten Bayraktar, "Otobüs beklerken sıcak tepemizde vurunca biraz sorun yaşadık eşimle birlikte. Orda uzun bir süre bekledik ve mahsur kaldık. Sonrasında ben 155'i aradım ve Allah razı olsun ekip gönderdiler bizi evimize bıraktılar" dedi.

"Belediyeye dilekçe gönderdim" 

Trabzon Belediyesi'ne dilekçe gönderdiğini söyleyen Memduh Bayraktar, "Ben belediyeye dilekçe yazdım. Bana geri dönüş yaptılar. Verdikleri cevap şu oldu, 'Her şey yolunda normaldir'. Her şey yolunda değil biz zorluk çekiyoruz. Adam Beşikdüzü'nden Trabzon'a gelmek istiyor. Nasıl gelecek? Ulaşım anlamında zorluk var otobüslerde engelli rampası yok" dedi.

"Yarım otobüs koyulmalı"
Beşikdüzü ilçesinde 17.00'dan sonra otobüs bulunmadığını söyleyen Bayraktar, "Madem yolcu yok o saatlerden sonra, yarım otobüs koymalılar. Saatte bir otobüs koyulsa biz de rahat ederiz. Eğer bizi düşünüyorlarsa koysunlar" diye konuştu.

"İhbar hattı olmalı"
İsteklerinin gerçekleşmesinin zor olmadığını açıklayan Bayraktar, "Engelli servisi olmalı. Bu şehir bunun eksikliğini hissediyor. Ben yolda kaldığımda benim ulaşabileceğim engelli ihbar hattı olmalı" dedi.

Öte yandan belediye ekiplerinin bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Memduh Bayraktar, "Durak yok, rampa yok, üst geçitler uygun değil. Bunların bir an önce düzeltilmesini istiyoruz" diye konuşarak sözlerini tamamladı.