Trabzon'da 10- 16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Engelli İlköğretim Okulu öğrencileri, horon ve kolbastı oynayarak günü kutladı.
Trabzon Valiliği, Büyükşehir ve Ortahisar belediyelerinin ortaklaşa organize ettiği Engelliler Haftası etkinliği Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN, BÖLGE BÖLGE OY DAĞILIMI
Etkinliğe, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Metin Genç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Trabzon Milletvekili adayı Süleyman Soylu, Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya, protokol mensupları, engelliler ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 'Hayatı paylaşmak için engel yok' sloganı altında organize edilen gösteride sahne alan engelli öğrencilerin horon ve kolbastı oyunları, skeçleri ve söyledikleri şarkılar çok beğenildi ve büyük alkış aldı.

7 HAZİRAN 2015 SEÇİMLERİ ÖNCESİ TÜM GELİŞMELER
FIRSAT EŞİTLİĞİ OLUŞTURULMALI

Etkinlikte konuşan Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya, engelli vatandaşlar için toplumda fırsat eşitliği oluşturulması gerektiğini belirterek, "Bu yönde etkin adımlar atılmalı. Engelli, toplumda tam bir insan olarak görülmeli ve yaşamlarına saygı gösterilmeli. Engellilerle dayanışma duygusunu geliştirmeliyiz2 dedi.

ENGELSİZ YAŞAM PARKI YAPILACAK

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, kente Engelsiz Yaşam ve Eğitim Parkı yapılması planlandığını ifade ederek, "Engellilere yönelik yürütülen projelerden en çok yararlanan il Trabzon'dur. Bu konuda büyük bir kültür ve birikimimiz var. Belediyelerimizle birlikte Engelsiz Yaşam ve Eğitim Parkı'nı en kısa zamanda hizmete açacağız" diye konuştu.

SEÇİM SİMÜLASYONU İÇİN TIKLAYIN
Etkinlik, engelli öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesinin ardından sona erdi.