Giresun'da 5 engelli derneği, kentte yaşadıkları üst geçit sorunlarına dikkat çekmek için eylem gerçekleştirdi. Atapark'ta bulunan üst geçit önüne toplanan engelli derneklerinin üyeleri, burada pankart açtılar. Giresun Anadolu Engelliler Derneği Başkanı Nihat Yayla, yaptığı açıklamada, kent genelinde bulunan üst geçitlerden sadece birinin engellilerin kullanımına uygun olduğuna işaret etti. Engelli bireylerin, üst geçitleri kullanamamaları nedeniyle sahil ile olan bağlarının koparıldığını kaydeden Nihat Yaya,"Buradaki toplanmamızın amacı engellilerin Giresun'da yaşadığı sıkıntıları dile getirmek. Giresun'da engellilerin sahildeki üst geçitleri kullanamadığını daha önce defalarca söyledik. Şimdiye kadar bununla ilgili hiçbir adım atılmadı. Arkadaşlarımız sahile gitmek istiyor. Üst geçitleri kullanamadığımız için sorun yaşıyoruz." dedi.

Yayla, üst geçitlerin engellilerin kullanıma göre yeniden düzenlenmesini istediklerini kaydetti. Nihat Yayla,"Üst geçitlerde asansör boşluğu mevcut durumda ama asansör yapmak için hiçbir çalışma yapılmıyor. Asansör yapılsın bunun yapılmamasının sebebini anlayamıyorum. Engelliler üst geçitleri kullanamıyor, sahile gidemiyor, sahilde gezemiyor. Bizim sahilde gezip bir ağacın altında oturup denizi izlemeye hakkımız yok mu? Giresun kent merkezinde bin civarında engelli var. Eğer engellilere değer veriliyorsa sorunlar çözülsün."

"Yolun karşısına geçmeye çalışan arkadaşlarımız sesli uyarı sistemi olmadığı için zorlanıyorlar." diyen Yayla, sözlerini şöyle sürdürdü: " Bu sistem yapılsa bunun maliyeti çok değil. Bu yapılırsa en azından görme engelli arkadaşlarımıza değer verildiği gösterilmiş olur. Bu sistem arkadaşlarımızı tehlikelerden korumuş olacak. Öte yandan kazaların yaşanmasını da önlemiş olacaktır."

Engelli bireylere destek veren Giresun İl Genel Meclis üyesi Mhp'li Mehmet Yüksel de yaptığı açıklamada, engellilerin sahil ile bağlantılarının koparıldığını, bu durumun mutlaka düzeltilmesi gerektiğine dikkati çekti.