Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Özürlüler Destek Programı (ÖDES) kapsamında finanse ederek katkı sağladığı projenin araç- gereç teslim toplantısı yapıldı.



Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 12’sinin engelli olduğunu hatırlatarak, bu tür projelerin yaygınlaştırılması gerektiğini ifade edip; “Engelli vatandaşlarımız için daha çok çaba sarf etmeliyiz” dedi.



Şükrü Güngör Köleoğlu, şunları söyledi:



“Engelli vatandaşlarımızın, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegrasyonunun sağlanması amacıy­la, yetkili kurumların yenilikçi yaklaşımlar doğrultusunda çalışmalarda bulunması gerekmektedir.

Trabzon Ticaret Borsası olarak bu anlayışla hareket ederek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile işbirliği yaparak Özürlüleri Destekleme Programı kapsamında “Engeller Bilinç İle Aşılacak Projesi”ni hayata geçirdik. 9 aylık bir süreyi kapsayan proje ile borsamıza üye işletmelerden 214’ ü uzmanlar tarafından ziyaret edilerek engellilere karşı bilinç oluşturulması sağlandı. Bunun için çeşitli görseller dağıtıldı. Bugün de 13 sakat vatandaşımıza her türlü donanıma sahip tekerlekli sandalyelerini teslim ediyoruz. Biz engelli vatandaşlarımız ile ilgili olarak çok daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğine inanıyoruz.”

Toplantıda daha sonra hak sahibi engelli vatandaşların yakınlarına 13 adet çok amaçlı tekerlekli sandalye, 1 adet koltuk değneği ile görme engelliler için 3 adet baston dağıtıldı.