Öğrencinin şikayeti üzerine soruşturma başlatan İl Milli Eğitim Müdürlüğü darp olayını müfettiş raporuyla doğruladı. Okul müdürü, 3 öğretmen ve 1 teknisyenin yeri değiştirildi. Mağdur çocuğa sahip çıkan öğretmenlerin de mağdur edilmesi ise ilginç bulundu.

Sağır, dilsiz ve engelli çocukların eğitim ve öğretim gördüğü Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde geçtiğimiz yılda yaşanan dayak skandalında 5 görevli ceza aldı. Okul öğrencilerinden işitme engelli S.A.’nın bir öğretmen tarafından fırça sapıyla darp edildiği ve tehdide maruz kaldığı iddiaları sonrası, öğrenciyi darp ettiği ileri sürülen öğretmenle birlikte okul müdürü, teknisyen ve 2 öğretmen farklı okullarda görevlendirildi. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce farklı yerlerde görevlendirilen 5 görevliden teknisyen hariç diğer eğitimciler disiplin cezasıyla cezalandırıldı.

GEÇEN YIL ORTAYA ÇIKTI

Olay, yatılı eğitim ve öğretim hizmeti de veren, sağır ve dilsiz çocukların okuduğu Çamlık Özel Eğitim Meslek Lisesi ve Çamlık İşitme Engelli Meslek Lisesi’nde yaşandı. Okulda yatılı kalan sağır ve dilsiz öğrenci S.A., Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir dilekçeyle başvurarak, ‘okulda görev yapan bir öğretmen tarafından 30.12.2012 tarihinde arabasını yıkadığı fırçanın sapı ile dövüldüğünü, bundan sonraki süreçte 15 gün boyunca yine aynı öğretmen tarafından korkutulduğunu, okul idaresine şikayetçi olmasına rağmen gereğinin yapılmadığını’ iddia ederek şikayette bulundu. Bunun üzerine Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlatarak, dayak attığı iddia edilen öğretmen ve idarecilerden savunma istedi.

DARP OLAYI GERKÇEK ÇIKTI

Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konuyla ilgili başlattığı soruşturma sonrasında iddia edilen darp olaylarının gerçek olduğu belirtildi. Engelli öğrencinin öğretmeni tarafından darp edildiği doğrulandı. Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, kamuoyuna yansıyan iddiaların abartılı olduğunu belirterek, “Okulda fiili bir durum olduğu gerçek ancak, fırça sapıyla evire çevire çocuğu dövdüğü gerçek dışıdır. Darp olayı tespit edildi” dedi.

2 ÖĞRETMEN DE CEZALANDIRILDI

Öğrenciyi darp ettiği ileri sürülen öğretmenle birlikte, öğrencinin şikayetlerini dikkate almayan müdürün cezalandırıldığı soruşturmada, darp edildiği iddia edilen öğrenciye sahip çıkan sınıf öğretmeniyle, darptan veliyi haberdar eden başka bir öğretmenin ceza alması da hayli ilginç bulundu. Öğretmenlerden biri Akçaabat ilçesine gönderilirken, diğeri de Araklı ilçesinde görev yapmak üzere gönderildi. Öğretmenlerin farklı okullarda görev yapmak üzere görevlendirilmesinin sebebinin ise, okul içerisindeki huzurun sağlanması olarak belirtildi.