61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon düşmanı ‘Ensonhaber’ internet sitesi yine, Trabzon’u karıştırmak için elinden gelen her noktayı kullanıyor. Bu kez odak noktaları ise İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen, “Şehit oğlunun hasretini balmumu heykeli ile gidermeye çalışıyor” haberi oldu. 



KİMSENİN BİR BİRİNİ SUÇLADIĞI YOK
Bu haberi, sanki ‘Trabzon’da kurumlar bir birine girmiş, herkes birbirini suçluyor şeklinde, “Valilik Belediyeyi, Belediye Valiliği Suçluyor” başlığı ile veren Ensonhaber internet sitesi, ancak ne hikmetse buna dair bir emareyi haberin içeriğinde vermemesi dikkat çekti. 

Haberinde sadece Trabzon Valiliğinin yaptığı, “"Trabzon/Düzköylü şehidimiz, Uzman Çavuş Bahattin Baştan ile ilgili olarak bugün (10.03.2020) bazı basın yayın organlarında 'Şehit annesine oğlunun heykelini hediye ettiler' başlıklı haberdeki beyanların aksine; valiliğimiz tarafından şehidimizin balmumu heykelinin yaptırılması ve aileye gönderilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, acılı şehit ailelerimize sabır dileriz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasını kullanan site, art niyetli tutumunu bir kez daha gözler önüne serdi. 

YALAN HABERLER NEDENİYLE ÖZÜR DİLEDİ
Trabzon Valiliğinin açıklamasında belediyeye suçlayan her hangi bir söz veya ifade bulunmamasına rağmen bu şekilde başlık atan Ensonhaber sitesi için ise bu durum ilk değil. Daha önce de Trazon aleyhine yaptığı haberlerle gündem belirlemeye çalışan site, yalan haberleri yüzünden ise bir çok kez özür dilemek zorunda kalmıştı. 

Olayın aslı ise çok geçmeden ortaya çıktı. 31 Mart Yerel Seçimleri için Trabzon gezisinde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, acılı Baştan Ailesini ziyaret ettiğinde ailenin  müze yapıp oğullarının hatırasını yaşatmak istiyor. 
Bunun içinde bir cansız mankene oğullarının askeri üniformalarını giydiren aileye Zorluoğlu, “Benden bir emriniz olur mu?” sorusunu yöneltiyor. 
Bunun üzerine şehit anneside, cansız mankeni göstererek, “Bunu güzel bir şekilde yapabilir misiniz?” diye sordu. 
Bunun üzerine şehit annesinin isteğini kırmayan Zorluoğlu bir heykeltraşa birebir aynısı olmamak kaydıyla bir heykel yaptırıp Şehit annesinin isteğini yerine getirdi.
Şehit Ailesi isteklerinin yerine getirilmesi sonrasında ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile desteklerinden ötürü de Trabzon Valiliğine teşekkür etti. 

Ancak Ensonhaber Sitesi bu olayı araştırarak doğrusunu öğrenmek yerine Trabzon’da ki kurumların sanki bir birine girmişlercesine “Valilik belediyeyi, belediye valiliği suçluyor”, “Şehit Annesinin acısına acı katan kim çıksın hesap versin?” diye manşet atıyor. 
Şehit ailesinin isteği sonrası yapılan bu uygulamayı kendi yorumlarıyla sitelerine taşıyan Ensonhaber İnternet sitesinin böylelikle Trabzon düşmanlığına yeni bir örnek eklenmiş oldu. 

Etik gazetecilikten uzak bu Trabzon düşmanlığını neden yaptıkları belli olmayan sitenin yöneticilerine sesleniyoruz. 
Trabzon ile derdiniz zorunuz nedir?
Yalan haber yapıp sonra da özür dileyen siz değil misiniz?
Şimdi de bir şehit ailesini mi kullanıyorsunuz sırf Trabzon düşmanlığı yapmak  için. 
Yazıklar olsun sizin haberciliğinize. 
Oturduğunuz yerden sorgulamadan attığınız bu manşetler nedeniyle bir şehri karşınıza alıyor incitiyor karalıyorsunuz. 
Ama Trabzon bu yaptıklarınızı asla unutmayacaktır.