61SAAT HABER SERVİSİ

Enerji Bakanlığı ve EPDK tarafından gerçekleştirilen toplantıya, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile çok sayıda bürkrat ve sektör temsilcisi katıldı. 

Toplantıda konuşan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz özelleştirme sonrası hizmet sağlayan özel dağıtım şirketlerine eleştirilerde bulundu ve gerekli yatırımı yapmadıklarını ifade etti. 

MİNNET DEĞİL HİZMET ZAMANI
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, vatandaşa kesintisiz hizmet için çalıştıklarını belirterek ‘Tarifeyi hak etmeniz için tüketicinin hakkını korumanız, vermeniz gerekir. Eskinden bazı yatırımların gerçekleştirilmesi için ricalarla iş yapılırdı. Bundan sonra minnet değil, hizmet zamanıdır.  
Hala tüketiciye sunulan hizmetin kalitesi noktasında beklediğimiz seviyeden çok uzağız., Dağıtım şirketleri ile ilgili çok sayıda şikayet geliyor. Dağıtım şirketlerinin kapasitelerini arttırmaları gerektiğini uzmanlaşmaya kurumsallaşmaya daha çok önem vermeleri gerektiğini düşünüyorum. 
Dağıtım şirketleri ile el birliği içinde çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz, onlardan daha fazla gayret ve ilgi bekliyoruz. Bu şekilde, gelen şikayetlerin giderilmemesi halinde belli yasal mevzuatlar olduğunu hatırlatmak istiyorum. 
Dağıtım şirketlerinin bilişim ve teknoloji yatırımlarını yapmasını bekliyoruz. Kesinti tazminatına hak kazanmış tüketicilerin bu haklarının verilmesi noktasında alt yapı ve hassasiyetin yerine getirilmesini bekliyoruz.