Varyap CEO’su Erdinç Varlıbaş, gayrimenkul sektörünün 2019’dan sonra sıçrama yaparak 2005-2010 yıllarındaki günlerine döneceğini söyledi. Sektörde görülen durgunluğun faiz ve kur kaynaklı olduğuna işaret eden Varlıbaş, “Bu durgunluk bir krize işaret etmiyor. Faiz ve kurlar makul seviyeye geldiğinde ciddi bir hareket başlayacaktır. Sektör, 2019’dan sonra sıçrama yapacak” dedi. 

MANİPÜLE EDİLİYOR 

Varlıbaş sektöre ilişkin kriz iddialarının, büyük oyuncuların batacağına ilişkin söylemlerin belirli kesimler tarafından bilinçli olarak gündeme getirildiğini belirterek, “Türkiye’de inşaat üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Manipülatif söylemler oluşturuluyor. Buradaki amaç, ülke ekonomisini taşıyan en önemli sektörlerden biri olan inşaatı baltalayarak, Türkiye’nin önünü kesmek. Biz bunu birkaç yıl evvel hakkımızda çıkan söylentileri duyunca fark ettik” diye konuştu. Yeni hükümet sistemi ve değişen küresel konjonktürle birlikte önümüzdeki birkaç yılda Türkiye ekonomisinin daha da gelişeceğini belirten Erdinç Varlıbaş şunları kaydetti:

2019’DAN SONRA SIÇRAMA 

“Biz sektör temsilcileri olarak, aynı kararlılık ve inançla üretmeye devam ettiğimiz sürece, hükümetimizle yakın temasta kalarak, düşen faiz oranlarıyla önümüzdeki yıldan sonra 2005-2010 yılları arasındaki yükselişin bir benzerini yaşayacağız. Diğer bir ifadeyle 2019’dan sonra inşaat sektörü büyük sıçrama yapacak.” Varyap’ın şu anda İstanbul dışında 4 projesi olduğunu aktaran Erdinç Varlıbaş, “Yeni dönemde Varyap olarak kendimizi 2020’de başlayacağımız büyük projelere hazırlıyoruz” dedi.

Atina’da rezidans Trabzon’da sanayi sitesi

Yunanistan’ın başkenti Atina’da yerel bir ortakla birlikte Varyap Akrapoli’yi hayata geçirdiklerini anlatan Varlıbaş, “Atina’da 2020’ye kadar 100 daire yapmayı planlıyoruz. Bu yatırımların maliyeti 75 milyon euro olacak” dedi. Trabzon Yomra’daki sanayi sitesi projesiyle ilgili de bilgi veren Varlıbaş, projenin 50 bin metrekarelik arsada 250 milyon lira yatırımla hayata geçirileceğini ifade etti.

Yalıkavak’a 120 milyon euroluk proje

Şu an 4 projeyle yola devam ettiklerini aktaran Varlıbaş, Bodrum’da devam eden Varyap Yalıkavak Residences, Hotel & Beach projesiyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “52 adet özel rezidans ve 100 odalı otelden oluşacak proje 120 milyon euroya tamamlanacak. 2019’da teslim edilecek.”