61SAAT HABER SERVİSİ

 Eski Trabzon Milletvekili Şeref Malkoç'a Cumhurbaşkanlığında büyük görev. AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu üyesi olan ve yine AK Parti'den 7 Haziran seçimlerinde Milletvekili aday adayı olan Şeref Malkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın baş danışmanı oldu. 

Görevine başladığı kaydedilen Malkoç'a ilk tebriği ise Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen yaptı.
Hükümette Trabzonlu iki bakanın bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da başdanışmanının Trabzonlu olması bu noktada bölge için büyük kazanım olduğu kaydedildi.

Daha önce de Trabzonlu Karayolları eski Genel Müdürü Cahit Turan, CUmhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı olmuş ardından da Danıştay Üyeliğine atanmıştı. 



Şeref Malkoç kimdir?

Serbest avukat olarak çalıştı. Köy Hizmetleri 11 inci Bölge Müdürlüğü İşletmeleri Genel Müdürlüğü Öz Öz sendikalarının avukatlığını yaptı. Saadet Partisi ve Has Parti Genel Başkan Yardımcısı oldu. Has Parti kurmaylarıyla birlikte Ak Partiye katıldı. Evli ve 3 çocuk babası. HABER Malkoç Erdoğana bugün yapılanlar 2001de Bahçeli ye yapıldı MEVLÜT GÜNAY Zaman 12 Haziran 2013 AK Partili Şeref Malkoç Gezi Parkı ile başlayan olayların uluslararası boyutuna dikkat çekerek 2014 sonrası için Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın saf dışı bırakılmaya çalışıldığını söyledi. Milletin bu oyunun farkında olduğunu kaydeden Malkoç muhalefetin duruşu ile ilgili olarak özellikle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelinin tavrını övdü. Onlar iktidardaydı biz muhalefetteydik. O günkü başbakan ve hükümet bugünkü gibi güçlü değildi Sayın Bahçeli operasyonu en azından seçimle kurtulayım dedi ve erken seçime gitti. Onun için bu olaylara karşı çok sakin ve olumlu tutum içinde. Şeref Malkoç Cihan Haber Ajansının gündeme dair sorularını cevapladı.

     Amerikalılar 4 defa açıklama yapıyorlar. Beyaz Saray sözcüsü ABD dışişleri bakanı ve ABDnin ikinci adamı Biden açıklama yapıyor. Şimdi masum bir talep ile başlayan içeride ve dışarıda inanılmaz yerlere vardırılan bir olay. Fakat olay uluslararası anlamda yapılan bir Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın hedef alınmasıdır. Bu süreçte içeride ve dışarı yaşadığı yüzlerce olay var. Bir de mücadele ve hayat tarzı itibari ile bu olayı görmüştür. Eylemleri yapanlar şuna çok iyi dikkat etmelidir bu olaylar masum değildir. İçerideki anarşist grupların illegal örgütlerin de katkısıyla ve ABDli Avrupalı illegal uzantılarının tesiri ile Türkiye Sayın Başbakanımızın şahsında Türkiyeye karşı yürütülen kampanya operasyona dönmüştür. Dünyadaki bütün ülkelerin ekonomisi sarsılırken Türkiyedeki ekonomi en azından global bazda rahatladı. Türkiye Tayyip Beyin başbakanlığında iki tane nükleer enerji santral ihalesi yaptı.

     Tayyip Erdoğan 10 yılda başarılarının yanı sıra kendisi çok önemli tecrübeler kazanmıştır. Fakat milletimiz bunun farkındadır. Rahmetli Özal eğer zehirlendiyse devlet eliyle zehirlenmiş. Yani legal ya da illegal ama devlet organizasyonu bu. Burada da eğer Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımız bu konularda son 10 yılda yaptığı gibi birlikte bu işi çözmek için fikir üretirlerse dayanışmaları kuvvetli olursa bir defa Türkiyede yürütülmek istenen bu operasyon açığa düşmüş olur. Bakın Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Başbakanımızın arasındaki ilişkiler arzu edilen düzeyde olmazsa devleti o zaman bazı problemler olabilir. Burada da diyalog için hem Sayın Cumhurbaşkanımızın hem de Başbakanımızın çevresindeki insanlar onların 10 yıldır var olan diyaloglarını daha ileriye gitmesi için teşvik noktasında olmalılar. TAYYİP BEYİN KURUMLARLA İLİŞKİSİ GAYET UYUMLU Meselenin Başbakanın üslubu olmadığını yineleyen Malkoç meselenin bölge ile alakalı olduğunu Orta Doğu Balkanlar ve Kafkaslarda güç kullanmak isteyenlerin etki etmek istediği konular olduğunu belirtti. Başbakan olarak devletin kurumları ile diyalogu uyum içindedir. Rahmetli Menderesin TSK ile diyalogu son dönemde iyi değildi.

     Ama bugün Tayyip Bey hem TSK ile hem emniyetle hem de MİT ile gayet uyumlu. Cumhurbaşkanı ile sürdürülen o diyalog devam ettiği müddetçe inşallah Türkiye önüne çıkartılmak istenen engelleri aşacaktır. BAHÇELİNİN MESAJLARI Bu süreçte Devlet Bahçelinin tavrını öven Malkoç sözlerine şöyle devam etti Ben Devlet Bey ile Mecliste beraber bulundum. Zannediyor ki Sayın Başbakana yabancılar operasyon yaptığında kendisi iktidara gelecek veya menfaatlenecek zannediyor. Yani İngilizlere Norveçlere Amerikalılara ihtiyaç duymadan Türkiye bunu çözdü. 

Devlet Bahçeli 2001 ve 2002 de yabancıların Türkiye deki bu operasyonunu bizzat yaşamış bir hükümetti. Taksim Gezi Parkı nda başlayan ve daha sonra Türkiye nin çeşitli illerine yayılan olayları değerlendiren Malkoç ilk başta yapılan samimi eylemleri anladıklarını duyarlı insanların görüşlerine saygı duyduklarını söyledi. ABD DE VE BATI DA OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILAN İMAJ TAYYİP ERDO AN DİKTATÖRLÜ E GİDİYOR Polisin ilk günkü tavrının Türk polisinde alışılmadık bir tavır olduğunu aktaran Malkoç Yani insanlar orada yatıyorlar kalkıyorlar gecenin bir saatinden gidip onlara saldırıyorsunuz. Ardından da bu bütün Türkiye ye yayılıyor Türkiye ye yayılması ile kalmayan ABD nin en önemli gazete ve dergilerinden Rusya devlet başkanına varıncaya kadar ardından Avrupa daki basın yayın grupları. Bunun için de Türkiye deki birtakım iyi niyetli işleri eylemleri inanılmaz derecede büyütüyorlar.

     Kendileri ile irtibatta olan çevreler var Türkiye de insanların samimi duygularını tahrik ediyorlar. Bu olayı millet de Sayın Başbakan ın Ankara ya gelirken sokaklarda açılan pankartlar gayet Menderes i astınız Özal ı zehirlediniz Erdoğan ı yedirtmeyeceğiz gördüğüm kadarıyla Sayın Başbakan da olaya bu şekilde bakıyor. Halkı çok acılar yaşamış ve bunları BU OLAYLAR BAŞLAMADAN ÖNCE TÜRKİYE 58 MİLYAR AVRO LUK İHALE YAPTI Tayyip Erdoğan ın neden hedef tahtasına konulduğuna işaret eden Malkoç Son 10 yıllık Tayyip Bey in başbakanlık döneminde Türkiye içerideki birçok sıkıntıyı yoluna koydu. Daha iyileştirilmesi için yapılacak şeyler var ama bir Yunanistan bir İspanya hatta Avrupa nın diğer ülkelerine baktığınız zaman Türkiye bu açıdan rahat ve başarılı. 1960 yılından beri kurulan her hükümet nükleer teknolojiyi Türkiye ye getirmeye çalışmıştır. 2014 te yapılacak seçimler bahane edilerek önce Tayyip Bey i zayıflatmak mümkünse onlarla uzlaşır hale getirmek eğer bu mümkün olmazsa da siyasetin dışına itmeye çalışıyorlar. Rahmetli Erbakan Hoca nın başbakanlıktan indirilmesi yine devlet eliyle olmuştur. Tayyip Bey e yapılmak istenen de bu. Ama Tayyip Bey in bugün imkanları fazladır. Ya da 12 Eylül de MİT ile ilişkisi yok gibiydi. Hem hükümete ve Sayın Başbakan a mesajları da makul mantıklı CHP ZANNEDİYOR Kİ BAŞBAKAN A YABANCILAR OPERASYON YAPTI INDA KENDİSİ İKTİDARA GELECEK Kemal Kılıçdaroğlu nun bu süreçteki tavrına gelince her zamanki gibi ikilem içinde olduğunu savunan Malkoç Eylemcileri tahrik ediyor polislere hakaret ediyor bazıları daha sağduyulu davranıyorlar. Ama CHP nin tavrı hep böyledir. Yabancıların Türkiye deki oyunlarını CHP BDP kadar fark edemiyor. Böyle değil millet bunların masum olmadığını ÇÖZÜM SÜRECİ OSLO DAN ANKARA YA BİZSİZ ÇÖZMEYE ÇALIŞIRSANIZ BEDELİNİ ÖDERSİNİZ DİYORLAR Malkoç sözlerini şöyle tamamladı Türkiye PKK ile Çözüm Süreci ni Oslo dan aldı Ankara ya getirdi. 

Şeref Malkoç Trabzon TRABZON 1960 Ali Memnüne İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Orta İngilizce Avukat Köy Hizmetleri 11 inci Bölge Müdürlüğü İşletmeleri Genel Müdürlüğü Tez. Serbest Avukat XX nci Dönem Trabzon Milletvekili Evli 3 Çocuk Şeref Malkoç sizden önce 770 defa okunmuştur.