İlk istifa, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'dan gelirken, dakikalar sonra bu kez İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa ettiğini duyurdu. Öğlen saatlerinde NTV canlı yayınına katılan ÇEvre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa ettiğini açıkladı.

Bayraktar, operasyon dosyasında şahsını rencide edecek veya izah edemeyeceği hiçbir husus olmadığını da dile getirdi.

Güler ve Çağlayan'ın oğlu, 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanmış, bakanların, soruşturmaya ilişkin operasyonların hemen ardından Başbakan Erdoğan'a sözlü olarak istifalarını sundukları belirtilmişti.   

Erdoğan Bayraktar açıklamalarına şöyle devam etti;

"17 Aralık tarihinde yapılan operasyon dosyasında şahsımı rencide edecek veya izah edemeyeceğim hiçbir husus yoktur. Ancak Sayın Başbakan’ın istediği bakanla çalışmak en tabii görevi ve yetkisidir. Fakat rüşvet ve yolsuzluk operasyonularının konuşuldu bir durumda tarafıma istifa et beni rahatlatacak bir deklarasyon yayınla şeklinde baskı yapılması hoş değil. Bunu kabul etmiyorum. Çünkü soruştunma dosyasında var olan imar değişikliklerinden ve yasalara uygun olarak onaylanan işlerin büyük bir bölümünden sayın başbakanın bilgisi vardır. Toplum vicdanını rahatlatma açısından Sayın Başbakan’ın istifa etmesi gerekir’ dedi."

HÜKÜMETTEN İLK TEPKi

Yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonunun ardından NTV canlı yayınında istifasını açıklayan Çevre Ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sözlerine Hükümet'ten ilk tepki geldi.

Enerji Bakanı Taner Yıldız'a Bayraktar'ın "Tarafıma istifa baskısı yapılmasını doğru bulmuyorum" sözleri hatırlatılarak "İstifa baskısı yapıldı mı?" diye soruldu. Bakan Yıldız, "Ben hiç öyle bir şey öngörmem ve tahmin etmem" dedi.


Erdoğan Bayraktar'ın istifa açıklaması by 61SAAT TV