Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündoğdu Meydanı'nda İzmirlilere seslendi. Erdoğan konuşmasının başında 'Biz Evet diyoruz ama Hayır diyeni de anlayışla karşılıyoruz' diye konuştu
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon’da CHP Milletvekili Tuncay Özkan’ın mini miting sarasında söylediği sözleri eleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Avrupa'da yaşananları gördünüz, niye kudurdular? Yönetim sisteminin Türkiye'ye ne kazandıracağını gördüler. En ateşli ‘hayır' kampanyası Avrupa'da yapılıyor. Denize döktükleriniz var ya onların ağababaları ‘hayır' diyor. Avrupa'yı kast ediyorum. Bununla kalmıyor ‘evet' diyen herkesin üzerine Hollanda'da polislerini, atlarını, itlerini sürüyorlar. Bir tane CHP'li milletvekili de Trabzon'da bir kardeşime kendisini uyardı diye ‘çekil oradan it' diyor. Al birini vur öbürüne. Bunların birbirinden farkı yok. Sen bir vatandaşa nasıl ‘it' dersin. Bunlarda edep yok. Bir kadın bakanı arabaya mahkum ettiler. Hani kadın hakları? Bunlar 100 yıl önce bize ‘hasta adam' diyordu.

Şimdi biliyorlar ki asıl hasta olan Avrupa. Avrupa'nın ekonomisi kötüye gidiyor, nüfusu yaşlanıyor. Ticaretten payı azalıyor. Avrupa çöktükçe çöküyor. Irkçılık yeniden virüs gibi bünyesini sarmış vaziyette. Fakat bu defa işleri zor. Bizim oraya yerleşmiş vatandaşlarımız, işçi olarak gitmişlerdi, bugün patron oldular. Her alanda varlar, yarın da çok daha güçlü olarak yola devam edecekler. Avrupa bu yaptıklarının bedelini ödeyecek. AB meselesi inşallah 16 Nisan'dan sonra tekrar masaya yatacak. Avrupa'da oy oranında ciddi bir patlama bekliyorum. Oradaki halkımıza çok zulmettiler. Çok aşağıladılar ama halkımız da hesabını soracak. Bu hesabın bedelini de 16 Nisan'dan sonra ödeteceğiz hiç merak etmeyin” diye konuştu.