Trabzon’da gerçekleştirilen Ak Parti Gençlik Kolları 6. Olağan Genel Kongresi’nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Bizlerle birlikte olan tüm kardeşlerimi Rize’den en kalbi duygularımla selamlıyorum. Kongremize teşrif eden misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında devletimizin bekası için mücadele eden askerlerimize şükranlarımı sunmak istiyorum. Önceki gün Irak’ın kuzeyindeki terör örgütüne yapılan operasyonda şehit olan mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet ve yakınları ile milletimize baş sağlığı diliyorum. 33 tane teröristi etkisiz hale getirdik bugün öğle saati itibariyle. Sadece partimizin gençlik kollarımızın il kongrelerini yapmakla kalmıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz kadroları belirliyoruz. Teröristlerce şehit edilen Eren Bülbül’ün azmine sahip gençler görüyorum. Bu salonlarda vakitlerini sapkın ideolojilerin emrine verenlerden değil kendi devletinin hizmetleri yolunda omuz omuza yürüyen gençler görüyorum” dedi.

ÜLKEMİZİ UZAYDA SİZLER TEMSİZ EDECEKSİNİZ

Erdoğan, “Gençlerimizin her alanda ortaya koydukları başarılarla gurur duyuyoruz. Uluslararası alanda itibarımızın en yüksek olduğu dönemdeyiz. Kendi taktiklerini uygulayan kendi hedeflerini uygulayan bağımsız bir Türkiye var. Milletimizin birlikte ve beraberliğinin en güçlü olduğu dönemdeyiz. Uzay çalışmalarından yeni sivil anayasaya, savunma sanayiine kadar çalışıyoruz. Her vatandaşımızın büyük Türkiye vizyonuna sahip çıktığını görüyoruz. Gençlerimize oldukça geniş ve çeşitli kariyer fırsatları sunabiliyoruz. Yerli otomobilleri sizler yapacaksınız, ülkemizi uzayda sizler temsil edeceksiniz. Dijital dünyayı sizler kuracaksınız. Dünyada ilk 500’e en az 10 üniversitenin girmesini sizler sağlayacaksınız. Türkiye’de yüksek öğrenim görmek isteyen her gencimizin bu hayalini gerçekleştirebileceği bu sistemi biz kurduk” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE BİRÇOK KOLAYLIK SAĞLADIK

Erdoğan, şöyle devam etti: “Yurtların kapasitelerini artırdık. Yurtlarda kalan evlatlarımıza beslenme yardımı yaptık. Yüksek öğrenim kredi ve burs miktarını artırdık. Türkiye’de biz geldiğimizde geniş bant internet altyapısı neredeyse hiç yoktu. Vatandaşımızın kullandığı internet altyapısının tamamını biz kurduk. İnşallah fiber ve 5G ile çalışmalarımızı tamamlayacağız. İnanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle devam ediyoruz. Allah’a şirk koşma. Rabbine şükrettiğin gibi annene ve babana saygılı ol. Namazını dosdoğru kıl, iyiliği emret. Mutedir ol, sesini alçalt. Kongrelerimiz hayırlı olsun” dedi.

PROTOKOLÜ TEK TEK SAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamaların ardından Trabzon’da protokoldeki isimleri tek tek söylerken, protokol ise rabia işareti selam verdi.

Ak Parti’de Küçükali yeniden başkan!