CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Mart 2014 günü gerçekleştirdiği Trabzon mitingi sırasında Gazipaşa Caddesi’ndeki KESK’in de bulunduğu binaya ‘Hırsız, katil AKP defol’ yazılı bir pankart asan 6 kişi yargılandıkları mahkemede yanlış anlaşıldıklarını söylediler. Erdoğan’ı kastetmediklerini belirten Hilal E., Firdevs A., Ceren K., Sercan D., Tanju G. ve Ayhan A. adlı sanıklar, astıkları pankartla AK Parti’yi kastettiklerini ileri sürdüler.

Müştekinin İfadesi Alınacak

TRABZON 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde TCK 125/3.a ve TCK 53 maddesine göre bir yıldan az olmamak üzere hapis ve birçok haktan men edilmesi istemiyle yargılanan sanıklar duruşmada tek tek ifade verdi. Demokratik haklarını kullandıklarını belirten sanıklar, pankartı Erdoğan’a göstermek için astıklarını fakat Erdoğan’ı kastetmediklerini söylediler. Müştekinin ifadesinin alınmasına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.    

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Mart 2014 günü gerçekleştirdiği Trabzon mitingi sırasında Gazipaşa Caddesi’ndeki KESK’in de bulunduğu binaya ‘Hırsız, katil AKP defol’ yazılı bir pankart asan 6 kişi yargılandıkları mahkemede yanlış anlaşıldıklarını söylediler.

HAKİM KARŞISINA ÇIKTILAR 

Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde TCK 125/3.a ve TCK 53 maddesine göre bir yıldan az olmamak üzere hapis ve birçok haktan men edilmesi istemiyle yargılanan Hilal E., Firdevs A., Ceren K., Sercan D., Tanju G. ve Ayhan A. adlı sanıklar hakim karşısına çıktı. Duruşmada demokratik haklarını kullandıklarını belirten sanıklar, pankartı Erdoğan’a göstermek için astıklarını fakat Erdoğan’ı kastetmediklerini söylediler. Sanıklardan Tanju G. ayrıca eylemi Berkin Elvan için yaptıklarını ifade etti. Sanıkların vekili Halis Yıldırım ise demokratik haklarını ortaya koyan sanıklara kanunsuz uygulama yapıldığını belirtti. 

MÜŞTEKİNİN İFADESİ ALINACAK 

Müştekinin ifadesinin alınması için talimat yazılmasına karar veren Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi, duruşmayı 18 Aralık 2014 tarihine erteledi.