61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bugün Gerçekleştirilen Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’nin konuğu 61saat.com internet haber sitesi imtiyaz sahibi Erhan Esaspehlivan oldu. 
Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Erol Tuna Kütüphanesi’nde   Trabzonlu Yazar Serkan Türk Moderatörlüğünde gerçekleştirilen ve çok sayıda öğrenci ile eğitimcinin katıldığı,  İnternet Gazeteciliği ve Sosyal Medya konusunda Erhan Esaspehlivan ile gerçekleştirilen söyleşide, gazeteci olmak için gereken şartlar,  gazetecilik, haber oluşturma,  internet gazeteciliği, mesleğe başlarken yaşanılan zorluklar, mesleğin avantajları, dezavantajları, internet gazeteciliğinin şu anki durumu, sosyal medya mecralarının internet ile entegre kullanılması, internetten ve sosyal medyadan para kazanma yöntemleri konularında öğrencilere bilgi aktarıldı.

YAPTIĞINIZ İŞ VİCDANINIZDA YER BULSUN  
17 yıllık meslek hayatı ile ilgili yaşadığı zorlukları, güzellikleri ve mesleğin önemini anlatan Esaspehlivan ‘Ne yaparsanız yapın, yaptığınız iş vicdanınızda yer bulsun. 
Her şey olabilirsiniz ama insan olmak, iyi insan olmak, çok önemli. Saygı ve sevgi olmadan siz ne olursanız olsun başarılı olamazsınız. Saygı ve sevgiyi ilk önce göstereceğiniz yer ve kişiler aileniz olmaldır. Anne babasına saygılı olmayan insanın kimseye saygısı olmaz. 
Başarı için yaptığınız işe de saygı duymalı ve sahiplenmelisiniz. Yaptığınız iş ne olursa olsun, o işi en iyi şekilde yapmak için mücadele edin. Garsonlukta yapsanız en iyi şekilde yapmaya çalışın. Emin olun yaptığınız iş ne ise onda başarılı olursunuz. Yeter ki helalinden olsun, yeter ki vicdanınızda ve toplum vicdanında  yer bulsun, ve ahde vefanız olsun. Size iyiliği dokunan, size yardımcı olan insanlara, ekibinize, ailenize sahip çıkın, asla ama asla kimseyi yarı yolda bırakmayın, kimseye ihanet etmeyin’ ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE’DE 61SAAT.COM
Türkiye’de internet kullanımının gün geçtikte arttığını, şu anda aktif 9 milyon site olduğu belirten Esaspehlivan ‘61saat.com bugün Türkiye sıralamasında Türkiye’nin ilk kurulan genel haber sitesinin bile önüne geçerek  110. Sırada bölgenin en çok okunan sitesi olma başarısını sağladı. Tabi ki bunu tek başıma yapmadım. Tüm ekip arkadaşlarımızla, tüm reklam verenlerimizle, tüm okurlarımızla bunu sağladık. Hepsine teşekkür ediyor sonsuz minnet duyuyorum.  
Gazeteciliğe ilk başladığım yıllarda 30 bin gazete satardık. Çok mutlu olurdum. Ne büyük kitleye sahibiz derdim. Bugün ise 61saat.com’un deneyimli ekibi sayesinde her gün 150 bin kişinin okuduğu bir portalı yönetiyoruz. Yüzbinlerce kişinin takip ettiği sosyal medya sayfalarını yönetiyoruz. Çünkü artık insanlar hem bedavaya hem de anlık haber okuyor. Yarının haberini para verip okumak yerine telefonundan ücretsiz olarak anlık haberleri takip edebiliyor. 
İnternet önemli bir mecra ve her geçen gün hayatımızın içine daha da girecek. İnternetten güvendiğiniz bildiğiniz sitelere girin, bol bol haber okuyun ve gündemi takip edin, gündemde ne oluyor bitiyor haberdar olun. Sosyal medyaya takılıp kalmayın. Troller sizi yanıltabilir. Güvenilir blogları ve haber sitelerini sabah öğle akşam mutlaka gezinin’ şeklinde konuştu. 
Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Esaspehlivan, söyleşi sonrası aynı sınıfta haberi oluşturup, internet sitesinde yayınlanma sürecini öğrencilere gösterdi. 
Program Serkan Türk’ün yaratıcı yazarlık programı ile devam etti.