61SAAT HABER SERVİSİ - MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ın yerel basınında değerlendirmelerine İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan’dan yanıt geldi. Erkan, MHP Trabzon İl başkanı değerli Bekir Sıtkı beyin yerel basındaki değerlendirmelerine saygı duyuyorum. Fakat bir şeyi merak ediyorum. Sanıyorum benim gibi binlerce Trabzonluda merak ediyordur.

Sayın Devlet Bahçeli beyin FETÖ konusunda hassasiyetleri, başından beri muhalefeti, Türk Milliyetçilerini ve Ülkücüleri bu örgütten uzak tutma başarısı takdire şayandır. Yine Sayın Devlet Bahçeli'nin FETÖ'nun siyasi ayağının ortaya çıkarılması konusunda hassas olduğunu biliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Erkan, son olarak şu soruyu sorarak açıklamalarını bitirdi: "Sayın başkana şunu sormak ve Trabzon kamuoyu adına cevaplamasını isterim ki; FETÖ ve FETÖ'nun siyasi ayağı konusunda bu kadar hassas olan veya hassas olduğunu söylediğiniz partiniz MHP'nin İyi Partinin mecliste verdiği " FETÖ'nun siyasi ayağı araştırılsın" konulu iki önergesine neden MHP'li milletvekilleri grup halinde “Hayır oyu vermişlerdir?”” 

TARIM, NE DEMİŞTİ?

Milliyetçi Harekete Partisi Trabzon il Başkanı Bekir Sıktı Tarım ise şu açıklamaları yapmıştı: 

  “Cumhur İttifakının ve yeni sistemin siyasi hayatımızda kalıcılığını çok iyi anlamış olanların uykuları kaçmıştır. Dışarıdan aldıkları görevleri yerine getirememenin telaşına düşmüşlerdir, topluma anlatacak o kadar çok şey var ki hangisini anlatalım. Mesela biz hükümetin dolayısıyla devletimizin arkasında aslanlar gibi dururken eksik yerlerde eleştiriyoruz fakat yıkmıyoruz, meselâ Diyanetten hiç de iyi bahsetmiyoruz. Buradan soruyorum HDP’yi, FETÖ’yü, eleştiremeyenlerin, diyanete söz söylediğini duydunuz mu? Liderler bazında duyamazsınız, çünkü merkez aynı merkezdir. Amaç sadece Türkiye’yi yönetilemez hale getirmektir. Ancak o zaman Suriye’de Misaki Milliden, Akdeniz’deki çalışmalardan, PKK’ya vurmaktan, S-400 alıp ülkenin güvenliğini teminat altına almak gibi milli projelerden, FETÖ, mücadelesinden bizleri feragat ettirmek istemektedirler. Liderimiz siyasi ayakla ilgili sorununu defalarca gündeme taşırken, bazı liderlerin FETÖ’nün siyasi ayağını hiç ağzına aldıklarını duyan var mıdır, çünkü Devlet Bahçeli’yi devirmenin Türkiye’yi devirmekle eş değer olduğunu bilecek kadarda zekidirler. Bazıları bu suçu bundan işlediler. Halledilemeyen MHP’nin bari liderini dönüştürelim düşüncesini anlayamayacak kadar akıl fukarası değiliz. Tarih önünde bir gün mutlaka hesaplaşacağız.”