İYİ Parti Trabzon Başkan Vekili Muhammet Erkan İYİ Parti'ye yönelik yazılan köşe yazılarını eleştirdi.

Erkan İYİ Parti’yi, HDP ile yanyana göstermeye çalıştıklarını belirtip "Yerel basında bazı köşe yazarları aklı sıra iktidara yaranmak için İyi Parti’yi HDP ile yan yana gösterme gayretine girdiklerini görmekteyiz.” dedi.

   Erkan konuşmasına şöyle devam etti; "Sayın genel başkanımız Meral Akşener seçim sürecinde cezaevinde tutuklu bulunan bir aday hakkında sorulan bir soruya verdiği cevapta; “serbest bırakılıp eşit şartlarda siyaset yapması uygundur” şeklinde cevap vermiştir. İlgili şahsı milletvekili yapan, tutuklayan, bir yıldan fazla süre geçmesine rağmen yargılamayan ve sonra Cumhurbaşkanı adayı yapan Sayın Meral Akşener değildir. Asıl sorgulanması gereken terör suçu işlemiş bir şahıs nasıl Cumhurbaşkanı adayı olabiliyor? Velev ki bu şahıs Cumhurbaşkanı seçilseydi ne olacaktı?

  Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanı ilgili şahsın devlet televizyonu TRT’de konuşmasına müsaade edilmesi talimatı verdiğini açıklamıştır. Şimdi Cumhurbaşkanı HDP ile işbirliği mi yapmış oluyor?

  Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde terör örgütünün siyasi temsilcisi olan partinin sözcülerinin defalarca; Sayın Meral Akşener ikinci tura kalırsa kesinlikle Meral hanıma oy vermeyeceklerini  söylemelerine rağmen kendisini araştırmacı yazar zanneden arkadaşlar hala bozuk plak gibi HDP ile İyi Partiyi ilişkilendirmeye çalışmaktadırlar.

  Aynı suçu işleyen Ahmet Türk’ü cezaevinden çıkması gerektiğini söyleyen Sayın Devlet Bahçeli hakkında olumsuz en ufak bir değerlendirme yapmayan arkadaşlar aklı sıra İyi Parti’ye zarar vermek, iktidara ve MHP’ye yağdanlık yapmaya çalışmaktadırlar.

Buradan hareketle İyi Parti’yi HDP ile işbirliği içinde göstermek en hafif ifadeyle seviyesizliktir

Bugün sorgulanması gereken Ülkücülerin İyi Parti’de bulunması değil, bir takım ülkücülerin Türklüğü ayaklar altına aldım diyenlerle yol yürümesidir.

   İyi Parti Trabzon il başkanlığı olarak bu seviyesiz değerlendirmeleri zamanı geldiğinde ilgililerin yüzüne vurmak için bir kenara kaydettiğimizin bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna duyurulur."