Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük yayınladığı mesajında " 7/24 esasına göre fedakârca çalışan en riskli meslek gruplarından olmasına rağmen ilk andan itibaren doğru bilgiler ile kamuoyunun aydınlatılmasına bu zorlu süreçte katkı sağlayan basın emekçilerimize de canı gönülden teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Ersen Küçük'ün açıklamaları şu şekilde;

Aralık 2019 tarihinde Çin’in Hubei bölgesinin başkenti olan Vuhan'da gelişen 11 Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilen SARS-CoV-2 olarak adlandırılan yeni bir koronavirüs hastalığı ile  topyekün mücadele ediyoruz.

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgını kapsamında devletimizin aldığı tüm tedbirler harfiyen uygulanmaktadır. Bu tedbirler çerçevesinde İçişleri Bakanlığımızın kararı ile; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine kapatılmış, ülke genelinde önleyici tedbirler artırılmıştır. Halkımızın, olayın ehemmiyetine vakıf olarak hepimizin sağlığını ilgilendiren tüm uyarılara ve duyurulara saygı içinde uyması ve bu süreç atlatılıncaya kadar resmi makamların açıklamaları doğrultusunda tedbirlerini alarak uygulaması kritik derecede önem taşımaktadır.